To je to što me zanima!

UNICEF: Djeci migrantima u meksičkom kampu prijete neuhranjenost i bolesti

U kampu podignutom pokraj nogometnog stadiona u gradu Tapachuli na jugu Meksika tisuće migranata, među kojima je mnogo djece, čekaju odgovor na zahtjev za azilom ili humanitarnom vizom
Vidi originalni članak

Tisućama djece migranata koji se nalaze u improviziranom kampu u južnom Meksiku prijete neuhranjenost, bolesti i odvajanje od obitelji, upozorio je UNICEF.

U kampu podignutom pokraj nogometnog stadiona u gradu Tapachuli na jugu Meksika tisuće migranata, među kojima je mnogo djece, čekaju odgovor na zahtjev za azilom ili humanitarnom vizom.

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Trojica interventnih policajaca koji su tukli migrante kažnjeni uvjetnim prestankom službe

Zamjenica predstavnika UNICEF-a u Meksiku Pressia Arifin-Cabo u video-poruci je upozorila da je situacija kritična.

- Mnogi su zabrinuti zbog širenja covida. Osim toga, puno je smeća, a migranti nemaju ni pristup vodi za piće i higijenu te im nedostaje hrane - rekla je.

UNICEF je posebno zabrinut zbog mogućnosti razdvajanja obitelji, a mnoge su obitelji na putu izgubile dokumente, dodala je.

Meksičke su vlasti pokušale raspustiti kamp koji se nalazi u blizini granice s Guatemalom, te su počeli premještati migrante iz Tapachule u druge dijelove zemlje, obećavajući da će regulirati njihov status.

UHVATILI IH U BUZETU Policija našla grupu migranata, pobjegli su iz prihvatilišta i išli prema granici sa Slovenijom

Prema službenim podacima, oko 40 posto od 84.600 izbjeglica koji dolaze u Meksiko su maloljetnici.

Mnogi migranti nadaju se da će uspjeti zatražiti azili u Sjedinjenim Državama koje su prošloga tjedna ponovno pokrenule Protokole o zaštiti migranata, po kojima tražitelji azila moraju u Meksiku čekati saslušanje američkih imigracijskih vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare