To je to što me zanima!

Upali su dva puta: Djed (92) sa sjekirom otjerao je provalnika

Osijek: Slavko Perić živi sam, ali ne da se ustrašiti. Razbili su staklo na vratima. Slavko vjeruje da ga napada netko iz susjedstva, ali, kaže, neće ostati u krevetu
Vidi originalni članak

Ja ne idem po tuđim kućama, e neće vala ni drugi meni dolaziti nenajavljeni, i to poslije ponoći! Ako pritom još hoće ući na silu, onda će ih sila i dočekati. Ovaj put je bilo dovoljno samo to što su vidjeli sjekiricu u mojim rukama, drugi put će ju i osjetiti, odlučan je Slavko Perić (92) iz Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On je odlučio obraniti dom od provalnika koji su ga već nekoliko puta pokušali zastrašiti i opljačkati. Posljednji pokušaj bio je oko ponoći između petka i subote prošli tjedan.

- Ne znam kako bi završilo da nije bilo sjekirice - priča Slavko. Kad je tu večer legao i zaspao, probudio ga je prasak stakla na vratima susjedne prostorije. Probudio se i ugledao nepoznatog muškarca koji mu je rekao: “Ne brini, nisam došao po novac!”.

- Uzeo sam sjekiricu i zamahnuo, a on se okrenuo i pobjegao. I ja sam za njim istrčao na ulicu pozivajući u pomoć, ali nitko nije došao - prepričava Slavko koji je sljedeći dan zamijenio staklo, no u noći na četvrtak netko ga je opet razbio.

U policiji kažu da pokušaj provale u kuću Slavka Perića nisu zabilježili jer im nitko to nije ni dojavio.

Upozoravaju da provalnici često “proučavaju navike žrtve pa su u opasnosti stariji, bolesni, osobe koje žive same...”, te mole sve koji imaju takve ukućane ili prijatelje da ih “zovu i posjećuju, a djecu nauče da ne otvaraju vrata neznancima”.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • barica56 05.03.2016.

    Deda duplenku i samo češi a onda pitaj ko je .

  • jožek2 05.03.2016.

    Bravo djede ali savjetujem ti da nabaviš neku skraćenu sačmaricu i kad ponovo dođu, operi po nogam da ne pobjegnu i vidjet ćeš da su neki iz susjedstva.

  • ichbin2 05.03.2016.

    bravo deda, nek vide ljudi kaj znači biti za dom spreman

Komentiraj...
Vidi sve komentare