To je to što me zanima!

Uplatio novac za nasljedstvo koje sigurno nikada neće dobiti

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovakvih vrsta prijevara, nastanka materijalne štete, te drugih neželjenih posljedica upozorava se građane da ne odgovaraju na SMS poruke s nepoznatih brojeva
Vidi originalni članak

Policija još jednom upozorava građane na pojačan oprez vezano uz već poznate oblike raznih prijevara koje započinju porukama s nepoznatih brojeve, a potom se od primatelja traži i uplata određenih novčanih iznosa u korist, isto tako nepoznatih ljudi. 

Takvim oblikom prijevare za nekoliko desetaka tisuća kuna oštećen je 29-godišnji muškarac s otoka Raba, a koji je prošle godine početkom lipnja  putem aplikacije na svom mobilnom telefonu primio poruku o nasljedstvu, poslanu od navodnog direktora banke iz inozemstva. Potom je u nekoliko navrata  dobio poruke o  iznosima koje treba uplatiti da bi to nasljedstvo dobio što je i učinio.  Shvativši da je postao žrtvom prijevare isto je prijavio policiji.

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovakvih vrsta prijevara, nastanka materijalne štete, te drugih neželjenih posljedica, primjerice krađe osobnih podataka i slično, upozorava se građane da ne odgovaraju na SMS poruke s nepoznatih brojeva ili poslane s nepoznatih ili sumnjivih adresa elektroničke pošte. Takve poruke najbolje je odmah  izbrisati, a svaku sumnju na moguću zlouporabu prijaviti policiji. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • liliana 15.04.2020.

    Nije mi žao naivčina sa puno novaca.

  • Redovan 15.04.2020.

    Takve ne žalim, ako su toliko glupi zaslužili su... Nigerijski princ uživa sa takvima.

  • cinkvici2 15.04.2020.

    Naivčina, ali svi smo mi naivčine, jer nas mr. Oholi Anemicis i njegova banda lažu i kradu več godinama, a mi ----- ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare