To je to što me zanima!

Upornost: Slomljene noge je dojahao do srebrne medalje

S Napoleonom je prešao 120 km: Konj se prestrašio kamiona i prignječio Stefanu (17) nogu. Istranin je stisnuo zube, nastavio juriti do cilja i oduševio Talijane
Vidi originalni članak

Galopirao sam prema cilju i dostigao konkurenticu u trenutku dok smo prelazili most. Naišao je kamion i konj je odskočio u lijevu stranu. Osjetio sam strašnu bol. Udario sam potkoljenicom u ogradu mosta no stisnuo sam zube i nastavio jer smo bili pred ciljem.

Prepričava Istranin Stefano Osip (17) iz Konjičkog kluba Istre koji nije znao da je pritom slomio nogu. Na svom Napoleonu dojahao je do cilja i osvojio srebro na međunarodnoj utakmici daljinskog jahanja u talijanskom Travagliatu.

Predsjednik kluba Zoran Uravić prošlog je vikenda na to natjecanje poveo dvoje najboljih jahača Stefana Osipa i Denisse Radin.

- Vidjeli smo kako Stefano 150 metara od cilja udara nogom u most. Svi smo bili na nogama, znali smo da se nešto događa, ali ne i da je slomio nogu. Stefano je ušao u cilj u strahovitim bolovima. A onda je u cilj ušao naš drugi konj Nik, ali bez naše Denisse - prepričava Uravić. Na 500 metara od cilja Denisse je pala, ali se nije ozlijedila. Stefana je Hitna odvezla u bolnicu u Breschiaji gdje čeka operaciju. S njim je ostao otac.

- Talijani su nam čestitali, govoreći kako je Stefano junak i pravi pobjednik ove utrke. Impresionirani su bili da su tako mladi konji i jahači vodili cijelu utrku među konkurentima svjetske klase. No to što je Stefano slomljene noge odjahao do kraja, ne može se ničime nagraditi. Najvažnije je da je sada dobro - zaključio je Uravić. Inače, cilj utrke od 120 km bio je osvojiti drugu zvjezdicu, kao preduvjet za svjetsko prvenstvo koje 2016. održava u Francuskoj. No Stefano se pokazao još nečim na utakmici. Na tri kilometra pred ciljem ispred njega i Denisse s konjem je pala konkurentska jahačica. Naši su stali i pomogli joj. Stefano joj je ulovio konja te su joj pomogli da nastavi. U tom je trenu vodećeg Stefana “prešišala” Talijanka koja je i pobijedila u utrci, a on je i ozlijeđen došao drugi.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • jožek2 01.11.2015.

    mnoge ne razumije koji ovdje na ljepe pozitivne i pohvalne komentare daju minuse, dali neki jali zavist ili nešto treće, opća mržnja nekih naspram Istre i Istrijana.

  • 779danai4ure 01.11.2015.

    srebrena medalja zlatnog sjaja , inače meni jako bliska i poznata ! bravo !

  • Uni 31.10.2015.

    Meni je zao konja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare