To je to što me zanima!

"Ured predsjednika ima puno vremena za smišljanje uvreda i medijskih performansa..."

U Odluci o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana ne navodi ni točan datum niti vrijeme polaganja vijenaca i paljenja svijeća Predsjednika Republike, Hrvatskoga Sabora i Vlade RH, kaže MORH
Vidi originalni članak

Nakon što se oglasio Ured predsjednika Zorana Milanovića oko zajedničkog polaganja vijenaca povodom Svih svetih, uslijedio je odgovor MORH-a u kojem se ističe da ministar Banožić svojom odlukom nije odredio datum polaganja vijenaca državnog vrha za blagdan Svih svetih.

Priopćenje MORH-a prenosimo u cijelosti: 

"Neistina je da je Mario Banožić potpisao odluku o zajedničkom polaganju vijenaca Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske za dan 30. listopada 2020. godine s početkom u 11.00 sati.

Naime, ministar obrane potpisao je 23. listopada 2020. godine Odluku o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana u kojoj stoji da će Ministarstvo obrane, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan 29., 30. i 31. listopada te 1. i 2. studenoga 2020. godine.

Također se u Odluci navodi kako će timovi koji čine izaslanstva ministarstava upaliti svijeće na grobovima poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i posjetiti obitelji poginulih čija su tijela ostala na bojištu, 29. i 30. listopada 2020. godine, a iznimno u županijama s velikim brojem groblja i prostorne raširenosti i ranije ili 28. listopada 2020. godine.

Temeljem iste te Odluke u točki III., navodi se kako će se svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata uskladiti prema protokolima Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske i obavljat će se na sljedećim mjestima:

  • u Spomen parku kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“ na gradskom      
  • groblju Mirogoj u Zagrebu,
  • kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu,
  • na grobnici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana,
  • kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu.

Kako se u spomenutoj Odluci ne navodi ni datum ni sat polaganja vijenaca i paljenja svijeća, naglašavamo još jednom kako Ministarstvo obrane ne odlučuje o datumu i satnici polaganja vijenaca i paljenja svijeća za Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatski sabor i Vlade Republike Hrvatske.

Neistinita je tvrdnja iz navedenog priopćenja kako je ostavljena samo mogućnost dogovora oko satnice za 30. listopada. Još jednom naglašavamo kako se u Odluci o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana ne navodi ni točan datum niti vrijeme polaganja vijenaca i paljenja svijeća Predsjednika Republike, Hrvatskoga Sabora i Vlade RH.

Kad već u Uredu predsjednika RH očito imaju puno vremena za smišljanje medijskih performansa i uvreda prema dužnosnicima Vlade, mogli su i navodnu namjeru za zajedničkim obilježavanjem pokazati i tako da su na vrijeme izravno kontaktirali urede državnih dužnosnika s kojima su željeli organizirati pojedini događaj", poručili su iz MORH-a.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Priska Bresci 01.11.2020.

    Banožic je u pravu milanovic radi po onoj poslovici trla baba LAN da joj prođe dan  pa valjda nije mislio da će netko doći sa njime polagati vijenac  dati počast se može  bilo koji drugi dan ali iskreno i u miru   a ne na groblju raditi teatar 

  • lavljesrce 01.11.2020.

    kaj su nervozni ovi škorojevcizokani

  • lavljesrce 01.11.2020.

    škorovci na aparatima a zoka u komi

Komentiraj...
Vidi sve komentare