To je to što me zanima!

Đurđenovac: Opet otjerali obitelj Amić pa se razišli

Mještani tvrde da im mali Amići tuku djecu te da dolaze u školu s noževima. Obitelj Amić kaže da će se odseliti ako im plate 40.000 eura za kuću
Vidi originalni članak

Kupio sam gorivo na benzinskoj stanici. Poznanici su me počastili pivom, a onda me jedan podigao i iznio na terasu, gdje smo se potukli. Zaprijetili su da će mi doći zapaliti kuću pa sam pobjegao sam sa sinom, a onda obitelj stavio u kamion i otišao. Tek poslije mi je policija donijela novčanik koji sam izgubio, ali ne i mobitel i 3000 eura koje sam zaradio, kaže Rade Amić, čiju su kuću u četvrtak mještani doslovce kamenovali. Njih tristotinjak se skupilo, a prema kući su letjeli kamenje i staklene boce. Susjedi žele da se Amićevi odsele jer, kažu, ne mogu ih više trpjeti.
- Svaki dan nam tuku djecu, djeca im u školu idu s noževima. To se više ne može izdržati - kažu susjedi. Kažu da im dozlogrdilo je što Amićeva djeca maltretiraju školarce, što kradu po trgovinama i vrtovima te fizički napadaju njihovu djecu. Već mjesecima su čekali da reagira pravna država, ali se do sada, unatoč dogovorima između Općine Đurđenovac, Centra za socijalnu skrb u Našicama i policije, nije ništa promijenilo. Policija je cijelu noć s “dugim cijevima” čuvala ulicu. Amić je rekao da će se odseliti ako mu plate 40.000 eura za kuću. Mještani su se i u petak počeli okupili ispred kuće obitelji Amić. Mirni prosvjed osiguravalo je desetak policajaca iz Našica, a oko 19 sati, u pratnji policije Amići su u dva kamiončića napustili svoju kuću i napustili Đurđenovac. Iako je situacija povremeno bila na rubu incidenta, prosvjed je prošao mirno pa su se  oko 19.30 sati mještani razišli kućama. Policija će i u noći na subotu čuvati kuću Amića koji je privremeni smještaj pronašao u jednom selu kod Našica gdje živi njegov sin.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • freedom3 23.04.2014.

    ne kaze dobra stara uzrecica... " ljudi smo nismo cigani"

  • K666D 11.04.2009.

    nisam rasist ali cigane stvarno treba na silu nekim stvarima učiti, smrde ko fute jer je peru jednom godišnje, voze neregistirane tamiće bez vozačkih dozvola (koju sam ja uredno platio i položio sve što je trebalo), parkiraju gdje god stignu, voze pijani, kuće i ulice u kojima žive su dno dna a love imaju, uvijek prave sranja

  • vana30 10.04.2009.

    Sto se sad ne jave oni njihovi koje kakvi zastupnici kad rade probleme,vec se sam jave kad treba kukat kak su cigani jadni kad im treba ovo ono a uvijek im nest treba....i neka su ih kamenovali ocito nist bolje nisu zasluzili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare