To je to što me zanima!

Urušilo se tlo u dvorištu zgrade u Samoboru, stanare evakuirali: 'Tlo se urušava, rupa se još širi'

Tlo se urušilo i rupa se dalje širi u dvorištu stambene zgrade u Samoboru. Evakuirano je svih 11 stanara zgrade te su pronašli privremeni smještaj. Na terenu su sve službe.
Vidi originalni članak

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je na Twitteru o urušavanju tla u dvorištu stambene zgrade u Samoboru.

- Sinoć oko ponoći zaprimljena je dojava stanara zgrade u Samoboru da je osjetio podrhtavanje i izašao iz zgrade te vidio kako je došlo do urušavanja tla u dvorištu stambene zgrade - napisali su.

Pregledom je utvrđeno da se radi o tlu površine 20 metara kvadratnih koje se nalazi sa stražnje strane zgrade. Najdublja točka iznosi oko 270 centimetara.

- Vide se kanalizacijske cijevi. Zgrada je sagrađena prije otprilike pet godina, sastoji se od tri stana i nema vidljivih napuknuća. Tlo se i dalje urušava i sliježe te se rupa širi. Napukao je i zid ograde pored zgrade - dodali su.

Evakuirano je svih 11 stanara zgrade te su pronašli privremeni smještaj. Na terenu su sve službe.

- Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije, vatrogasci JVP Samobor, gradonačelnica Samobora, načelnik Stožera civilne zaštite te djelatnici Vodovoda, HEP-a i Plinare, a u jutarnjim satima na teren će izaći građevinska inspekcija i policijska ekipa za očevide - naveli su.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • 33beg33 20.02.2022.

    država se urušava već 30 godina više nije rupa,nego rupetina i nikom ništa

  • rebecaQQ 20.02.2022.

    srecom zivim u zgradi iz 1964.god.

  • revoltiranstoposto 20.02.2022.

    Teren je šljunkovit, a na dva metra dubine je voda iz Save. Zabiješ cijev, postaviš pumpu i pumpaš. Priča poznata od davnina, a rupa čisto normalna stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare