To je to što me zanima!

USKOK blokirao Kovačeviću 8 nekretnina, pa i ženine stanove, ali su ipak još dvije 'zaboravili'

Vrijednost blokiranih stanova u Zagrebu je oko devet milijuna kuna. USKOK ne dozvoljava čak ni prodaju stanova koje je darovao supruzi. Ova blokada je potvrdila otkrića 24sata o Kovačevićevim nekretninama
Vidi originalni članak

Uhićeni čelnik Janafa Dragan Kovačević neće moći prodavati brojne nekretnine koje su u njegovu vlasništvu, njegovih tvrtki ili ih je ove godine prebacio na suprugu.

U Zemljišnim knjigama je vidljiva zabilježba "zabrana otuđenja i opterećenja" za osam stanova u Zagrebu. Spis je u obradi i uskoro će  te "plombe" biti i službeno upisane. USKOK ovim potvrđuje ekskluzivna otkrića 24sata. Prvi smo pisali da Kovačevićeva supruga ima stan  koji nije prijavio u imovinskoj kartici. A zatim smo otkrili još četiri stana koji glase na njegove tvrtke. Podsjetimo, policija je pretresla i stan u Ban centru za koji su smatrali da ga je Kovačević koristio. Također, nije zabranjeno niti otuđenje luksuzne grobnice na Mirogoju u Aleji velikana. Ali za grobna mjesta vrijede druga pravila jer ona nisu privatno vlasništvo, nego vlasništvo Gradskih groblja, a "kupac" ima samo pravo korištenja.

Zanimljivo, USKOK nije stavio zabilježbe na dvije nekretnine koje su nedvojbeno u vlasništvu Kovačevića ili njegovih tvrtki. Radi se o kući s bazenom u Donjoj Stubici koju je u imovinskoj kartici prijavio kao klijet i procijenio na tek 60.000 kuna iako je jasno da vrijedi znatno više. Nisu blokirali ni stan od 34 kvadrata u Harambašićevoj ulici u Zagrebu od 34 kvadrata koji glasi na njegovu tvrtku CER, ali jesu drugi koji je odmah pored tog stana, površine je 27,88 kvadrata i glasi na tvrtku Eko Glob. Vrijednost blokirane imovine je barem devet milijuna kuna, ako uzmemo da je Kovačević tri prijavljena stana procijenio na 5,5 milijuna kuna, a da prema cijenama na tržištu još ova dodatna četiri vrijede barem 3,5 milijuna kuna. 

ANALIZA SLUČAJA 5 ključnih pitanja o aferi Janaf: Imaju vrlo jake indicije, ali bez snimke primopredaje novca...

USKOK je blokirao i stanove u kojima je Kovačević proljetos svoje polovice prepustio supruzi, pa formalno više nije vlasnik. Također i suprugin stan kojeg je od početka ona bila vlasnik. 

Blokiran je tako stan od 160 kvadrata u Tuškanovoj ulici, stan od 112 kvadrata u Bužanovoj ulici, stan od 106 kvadrata na Novoj cesti, stan od 60 kvadrata u Veslačkoj, stan od 101 kvadrat u Adžijinoj ulici, stan od 45 kvadrata u Branimirovoj, prostor tzv. Kluba u Slovenskoj ulici i već spomenuti stan u Harambašićevoj. 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • stjepan berma 30.09.2020.

    Da nije dio umrežene mafije ne bi imao toliko imovine.

  • veliki vođa 30.09.2020.

    On je mali mis sta neki drugi imaju,ali se poceo isticat pa je dobio po prsticima.Ali ako bude dobar i ljepo znao djelit sve ce biti kao prije

  • 29.09.2020.

    Kakav je ovo bolesnik...

Komentiraj...
Vidi sve komentare