To je to što me zanima!

USKOK još istražuje kupnju uređaja za zračenje koji je preplaćen 6 milijuna kuna

Uskok je, kako doznajemo, ispitao osobe iz KBC-a Sestre milosrdnice oko natječaja oko nabave uređaja koji je, kako smo otkrili, preplaćen za 6 milijuna kuna
Vidi originalni članak

USKOK još uvijek provodi istragu oko afere koju su otkrila 24sata, a koja se odnosi na nabavku uređaja za intraoperativno zračenje, koji je, kako smo otkrili, preplaćen za 6 milijuna kuna. U Ministarstvu zdravstva odgovorili su nam da 'o navedenom predmetu traju izvidi nadležnih državnih tijela kojima su ustupljeni svi traženi dokumenti i informacije'.

KAKO TO, VILI? Imamo dokument: Talijani isti uređaj za zračenje platili čak 7 mil. kn manje od Vilija Beroša!

Isti upit poslali smo i KBC-u Sestre milosrdnice, na što su nam samo odgovorili kako njihova bolnica ne provodi istražne radnje u svezi nabave navedenog uređaja, iako to nije bilo ni pitanje. Međutim, doznali smo od dobro upućenih izvora kako je Uskok ispitao osobe iz KBC-a Sestre milosrdnice, koje su imale veze s natječajem oko nabave uređaja.

ZBOG OTKRIĆA 24SATA USKOK u Vilijevu ministarstvu: Istražuju nabavku uređaja koji je preplaćen 6 milijuna kuna

Podsjetimo kako nam je Ministarstvo zdravstva prije više od mjesec dana potvrdilo da nadležna državna tijela vrše izvide vezano za kupnju uređaja za koji je njihovo ministarstvo odobrilo 9 milijuna kuna bez PDV-a (s PDV-om 11,2 milijuna). Tvrtka Endomedic, koja je odabrana na natječaju taj je uređaj platila maksimalno 5,3 milijuna kuna, a prodala ga je KBC-u za 11,2 milijuna kuna s PDV-om. Jedna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj takav je uređaj platila oko 5 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • melin51 16.06.2022.

    Kako bi rekao Vili : hvala USKOKu na postavljenom pitanju.

  • nikolina26 16.06.2022.

    hvala bogu izbjegao sam sigurnu smrt od cjepiva ali necu izbjec inflaciju

  • 16.06.2022.

    Ma sta je to 6 miliona za ovako jaku i bogatu Hrvatsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare