To je to što me zanima!

USKOK o Josipi Rimac i traženju da svjedoči protiv Turudića: 'Sve razgovore inicirala je obrana'

Posebice naglašavamo kako su pregovori započeti na inicijativu braniteljice okrivljenice te su vođeni u njezinoj prisutnosti te da su bili u skladu sa zakonom, objavio je USKOK
Vidi originalni članak

Nacional je objavio kako je Josipa Rimac u ponedjeljak poslala dopis ministrima Davoru Božinoviću i Ivanu Malenici te ravnatelju SOA-e Danielu Markiću u kojem tvrdi da ju je USKOK tražio da lažno svjedoči protiv Turudića kojeg je Vanja Marušić kao tadašnja ravnateljica USKOK-a u ljeto 2021. godine planirala kazneno goniti za zloupotrebu položaja i ovlasti zbog sumnje da se neprimjereno umiješao u kazneni postupak protiv Ivana Inje Bašića kako bi mu se u ranoj fazi tog postupka ukinuo pritvor te da je odbila lažno svjedočiti protiv Turudića. Sad se o tome oglasio USKOK.

Prioopćenje USKOK-a:

U tjedniku Nacional od 6. veljače 2024., na stranicama 8. - 12., objavljen je tekst pod naslovom „Josipa Pleslić: Uskok mi je nudio nagodbu. Ključan uvjet bio je da optužim Turudića. Odbila sam, ne mogu protiv njega lažno svjedočiti“ u kojem je citirana izjava Josipe Pleslić kako joj je USKOK u više navrata nudio nagodbu u kojoj bi, bez obzira da li je to istina ili ne, njezin iskaz protiv Ivana Turudića bio ključan uvjet za nagodbu.

Radi istinitog informiranja javnosti navodimo kako su u ovom Uredu u više navrata vođeni razgovori u pravcu mogućeg sklapanja sporazuma stranaka (državnog odvjetnika, okrivljenice i njezine braniteljice) koji u konačnici nije sklopljen.

Napominjemo da se radi o institutu propisanom Zakonom o kaznenom postupku te da je postupak pregovaranja s imenovanom okrivljenicom u cijelosti vođen u skladu s odredbama navedenog zakona. Posebice naglašavamo kako su pregovori u Uredu započeti na inicijativu braniteljice okrivljenice te su vođeni u njezinoj prisutnosti, a Ured o navedenome raspolaže odgovarajućim pismenima.

Opisano postupanje Ureda u skladu je i s Naputkom Glavnog državnog odvjetnika o sporazumijevanju koji je donesen upravo u cilju transparentnosti postupanja.

Stoga odlučno odbacujemo tvrdnje o bilo kakvom neprimjerenom ili nezakonitom postupanju ovog Ureda.

Također ističemo kako USKOK nije izvor poruka objavljenih u medijima.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Jennifer07447 08.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju -> NU21.FUN

  • SexyLolly21 07.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju -> NU21.FUN

  • vilim1234 06.02.2024.

    Sad krece napad na USKOK

Komentiraj...
Vidi sve komentare