To je to što me zanima!

Istražni zatvor za asistenta, 2 posrednika i dvojicu profesora

USKOK je pokrenuo istragu protiv pet profesora, jednog asistenta, 12 posrednika te 21 studenta koji su se našli u korupcijskoj aferi Ekonomskog fakulteta u Osijeku
Vidi originalni članak

USKOK je pokrenuo istragu protiv pet profesora, jednog asistenta, 12 posrednika te 21 studenta koji su se našli u korupcijskoj aferi Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Sucu istrage je predloženo određivanje pritvora protiv petorice osumnjičenika. Sudac je to prihvatio te je u subotu odredio pritvor dvojici profesora, asistentu i dvojici posrednika. Istražni zatvor od 30 dana im je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke. 

Ispiti za 1000 eura?

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu protiv pet profesora, jednog asistenta, 12 posrednika te 21 studenta. 

Među privedenima su umirovljeni profesor matematike Miljenko Crnjac, pročelnik Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Goran Marijanović, Marijanovićev asistent Dražen Ćučić te posrednik Ivan Vukadinović.

Svi su oni pozvani u policiju tijekom petka, kada je USKOK upao na fakultet, oduzeo potrebnu dokumentaciju te profesore obavijestio da su posljednjih godinu i pol dana tajno prisluškivani čak i u svojim fakultetskim kabinetima te da ih se sada tereti da su prodavali ispite studentima.  

Za neke od njih studenti već godinama pričaju kako je ispit moguće kupiti za 1000 eura, ali i više. 

Profesore, posrednike i studente će se teretiti za kaznena djela primanja i davanja mita, zlouporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Cvitan: Sramota je što neki studenti novcem polažu ispite

- Ovo je nastavak operativne akcije Index iz koje, čini se, neki nisu ništa naučili, pa su nastavljene koruptivne aktivnosti na drugim fakultetima. Velika je sramota što neki studenti novcem polažu ispite, dok drugi zasluženo dobivaju svoje ocjene - kazao je u petak Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a. 

Idi na 24sata

Komentari 173

  • Miroslav J 07.04.2013.

    S akcijama uhićenja treba nastavit na gotovo svim fakultetima, ovo je kap u moru...

  • inženjer 07.04.2013.

    Svaka čast i tom budali Crnjcu još se javno hvali ajme nezzz kolko taj matematiku zna pa logika je da i ako imaš, svi će ti biti zavidni a ovaj imbecil još veli da je kupio automobil sa novcima studenata...

  • pingvinZG 07.04.2013.

    U Osijeku je sve korumpirano,da se samo posijeti Osijecka bolnica,sve je uposleno preko veze,Dok je T ..... bila gl sestra bolnice i cijena se pri zaposjavanju znala,ili po politickoj liniji,ja se i danas dan sjecam decka po imenu Nemanja koji je bio prpiravnik na jednom odjelu kbc Osijek,zbog imena i sela iz kojeg je dolazio trpio je mobing sa svih strana,ocima sam svojim to gledao,samo zato sto je bio iz mjesane obitelji,isto tako poznam decka koji je zavrsio EKONOMSKI faks Osijeku svaku dr ispit je platio,kada je dobio diplomu otisao je u Bih gdje je na visokoj poziciju u HDZ -u BIH.to je nazalost Osijek,a pravni fakultet je jos gori,od ekonomskog!!!.u bolnici u Osijeku se niti danas situacija nije izmejnila,sve se radi preko veze ,postoje medicinske sestre i tehnicari.koje poslije 4 godine srednje pocinju raditi a da nisu niti ostazirale,samo se lupi faksimil da su polozile drzavni ,sve je prekorumpirano,pripravncke knjizice se izpotpisuju kako se stignu ,,uzas Osijek je takav i trebat ce 100 godina da se iskorijene te familije u Osijeskoj bolnici gdje mama tata,sin ,rodbina svi rade u jednoj firmi,jel to nije korupcija,isto tak okako je moguce da moj susjed vozi u ZET-u travaj,sin bus ,a mama je kontrolor,uzas Hrvatska je komplten prekoruptivna

Komentiraj...
Vidi sve komentare