Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Istražni zatvor za asistenta, 2 posrednika i dvojicu profesora

USKOK je pokrenuo istragu protiv pet profesora, jednog asistenta, 12 posrednika te 21 studenta koji su se našli u korupcijskoj aferi Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell

USKOK je pokrenuo istragu protiv pet profesora, jednog asistenta, 12 posrednika te 21 studenta koji su se našli u korupcijskoj aferi Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Sucu istrage je predloženo određivanje pritvora protiv petorice osumnjičenika. Sudac je to prihvatio te je u subotu odredio pritvor dvojici profesora, asistentu i dvojici posrednika. Istražni zatvor od 30 dana im je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke. 

Ispiti za 1000 eura?

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu protiv pet profesora, jednog asistenta, 12 posrednika te 21 studenta. 

Među privedenima su umirovljeni profesor matematike Miljenko Crnjac, pročelnik Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju Goran Marijanović, Marijanovićev asistent Dražen Ćučić te posrednik Ivan Vukadinović.

Svi su oni pozvani u policiju tijekom petka, kada je USKOK upao na fakultet, oduzeo potrebnu dokumentaciju te profesore obavijestio da su posljednjih godinu i pol dana tajno prisluškivani čak i u svojim fakultetskim kabinetima te da ih se sada tereti da su prodavali ispite studentima.  

Za neke od njih studenti već godinama pričaju kako je ispit moguće kupiti za 1000 eura, ali i više. 

Profesore, posrednike i studente će se teretiti za kaznena djela primanja i davanja mita, zlouporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Cvitan: Sramota je što neki studenti novcem polažu ispite

- Ovo je nastavak operativne akcije Index iz koje, čini se, neki nisu ništa naučili, pa su nastavljene koruptivne aktivnosti na drugim fakultetima. Velika je sramota što neki studenti novcem polažu ispite, dok drugi zasluženo dobivaju svoje ocjene - kazao je u petak Dinko Cvitan, ravnatelj USKOK-a. 

Možda vas zanima i ovo:
Message