To je to što me zanima!

USKOK zatražio izuzeće suca; Turudić njihov zahtjev odbio

USKOK je tražio izuzeće suca Željka Horvatovića zbog sumnje u nepristranost nakon što je dobio ispitati dva svjedoka. Turudić tvrdi da je njihov zahtjev neosnovan
Vidi originalni članak

Predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić odbio je zahtjev USKOK-a da se sudac zagrebačkog Županijskog suda, Željko Horvatović izuzme iz postupka koji se vodi protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegova pomoćnika Ive Bačića

USKOK je izuzeće zatražio zbog sumnje u nepristranost jer je sudac odbio ispitati dvojicu svjedoka za koje je tužiteljstvo vjerovalo da svojim iskazima mogu baciti novo svjetlo na postupak u slučaju 'kamioni'. Turudić je taj zahtjev proglasio neosnovanim. 

U obrazloženju odluke, Turudić je, između ostalog, naveo kako je iz Horvatovićeve izjave vidljivo kako je odluke zbog kojih je USKOK zatražio izuzeće donijelo vijeće od tri člana, nakon iscrpne analize i ocjene svih dokaza. Dodao je kako je riječ o pravnoj odluci kojom se ne izražava pristranost u odnosu na bilo koju od stranaka. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • marijaterezija2 10.12.2013.

    Svaka rit dojde na šekret.

  • emma123 10.12.2013.

    po USKOK-u "sudac namjerno ne želi čuti Popovića koji je sačinio dokument u kojem je zaključio da su sva vozila zadovoljila tehničke karakteristike, da povjerenstvo nije predložilo da se nadmetanje poništi, da nije razjašnjeno čija je bila odluka da se kupe Iveco vozila koja su bila skuplja od MAN-a, te zašto su otpale druge tvrtke koje su za nižu cijenu nudile vozila koja tehnički zadovoljavaju."

  • dinosaurus 10.12.2013.

    Sudac Turudić, politički sudac pod mentorstvom Vladimira Šeksa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare