To je to što me zanima!

Majka malene Nikoll dobila 13 godina zatvora, otac sedam

Nikoll Dedić je prije nešto više od godinu dana brutalno pretučena. Djevojčica je na Uskrs 2021. godine preminula u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, i to od posljedica ozljeda koje joj je nanijela vlastita mama...
Vidi originalni članak

Jučer je završen dokazni postupak i održane su završne riječi na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu u slučaju smrti malene Nikoll Dedić. Presuda roditeljima pročitana je u 10 sati, a cijeli sudski postupak bio je zatvoren za javnost.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave nakon izricanja presude

Majka malene Nikoll dobila je 13 godina zatvora, a otac 7 godina. Majka nam je prije dolaska na izricanje presude rekla kako joj je svejedno koliku će kaznu zatvora dobiti jer njenog djeteta više nema.

Prvooptuženici je stavljeno na teret počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz čl. 177 stavak 1, 2, 4. Za isto kazneno djelo nakon što je proglašena krivom, utvrđena je kazna u trajanju od 12 godina, a za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz čl. 177. stavak 2 utvrđena je kazna zatvora u trajanju 2 godine i 6 mjeseci. Tako da je ona osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina – rekao je Slaven Vidmar, sudac Županijskog suda nakon što je pročitana presuda, čijem, unatoč velikom zanimanju javnosti, novinari nisu nazočili.

– Drugooptuženiku, na teret su stavljena dva kaznena djela, povreda djetetovih prava iz čl. 177 stavak 2. Kaznenog zakona i za oba kaznena djela proglašen je krivim. Za prvo kazneno djelo utvrđena mu je kazna zatvora u trajanju od 4 godine i 6 mjeseci, a za drugo kazneno djelo utvrđena mu je kazna zatvora u trajanju od 3 godine i 6 mjeseci. Pa je isti osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godina - rekao je sudac. Oboje okrivljenika izravno iz sudnice s lisicama na rukama u istom kombi vozilu policije prevezli su u zatvor u Požegu.

Vidmar je dodao da svaka presuda u sebi nosi poruku javnosti te se nada kako se ovakve tragedije neće ponavljati u budućnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Majka preminule Nikoll dobila 13 godina kazne zatvora, otac sedam

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Roditelji su odmah sa suda ispraćeni u zatvor, a odvjetnik je najavio žalbu na presudu.

Podsjetimo, dvoipolgodišnja Nikoll Dedić iz Nove Gradiške je prije nešto više od godinu dana brutalno pretučena. Djevojčica je na Uskrs 2021. godine preminula u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, i to od posljedica ozljeda koje joj je nanijela vlastita mama. Tatu djevojčice tereti se za nasilje u obitelji i zanemarivanje dvoje djece, od kojih je jedno Nikoll. Uz to, tek se treba utvrditi stupanj odgovornosti djelatnika Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, za koje je stručno povjerenstvo Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva utvrdilo da je bilo propusta. 

Idi na 24sata