To je to što me zanima!

Po oluji hitno prevezli trudnicu s Hvara u Split: 'Nismo očekivali da će se jugo ovako brzo podići'

Hitna medicinska služba u Splitu u 15 sati kontaktirala je Lučku kapetaniju koja je spasilačkim brodom 'Pojišan' isplovila iz Palmižane prema luci Vira na Hvaru. Dva i pol sata kasnije brod Pojišan stigao je sa ženom u Split
Vidi originalni članak

Posada splitske Lučke kapetanije u ponedjeljak poslijepodne po izrazito jakom nevremenu obavila je akciju hitnog medicinskog prijevoza trudnice s Hvara u Split. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kaos zbog juga na Jadranu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hitna medicinska služba u Splitu u 15 sati kontaktirala je Lučku kapetaniju koja je spasilačkim brodom 'Pojišan' isplovila iz Palmižane prema luci Vira na Hvaru.

VIDEO: KAOS NA JADRANU Jugo nosi sve i potapa brodice: 'Ovo nismo vidjeli godinama'

Tamo su dogovorili ukrcaj trudnice i liječničke pratnje. 

U splitsku gradsku luku brod 'Pojišan' pristao je u 17.23h, kada su trudnicu preuzeli djelatnici HMP Split u daljne postupanje prema KBC Split, čime je ova akcija uspješno okončana.

Splitski lučki kapetan Željko Kuštera rekao nam je kako se posada "Pojišana" prevozeći trudnicu borila sa morem jačine 5:

- Bila je to dobra "petica". Još jutros brod Pojišan poslali smo na Palagružu jer smo očekivali jako jugo, jer sa te lokacije možemo brzo intervenirati na više mjesta. Ali nismo očekivali da će se jugo ovako brzo "podići", za svega sat-dva vremena u poslijepodnevnim satima. Ali svaka čast posadi, odradili su vrhunski posao - rekao nam je Kuštera.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • zivkobabic 29.12.2020.

    Što reći ljudi svaka vam čas po onakvom jugu isploviti i uspješno uploviti.

  • 28.12.2020.

    I beba se baš odlučila rodit pod olujom Bela...svaka čast maloj kraljici! 😄😘

  • gif 28.12.2020.

    Svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare