To je to što me zanima!

Utvrdili su identitet Nigerijaca, žele u Hrvatsku pa natrag kući

Dvojici studenata iz Nigerije koji tvrde da su ilegalno deportirani iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, u toj je zemlji utvrđen identitet i oni će biti podvrgnuti posebnom tretmanu
Vidi originalni članak

To zapravo znači da će biti smješteni u Imigracijski centar pod nadzorom Službe za poslove sa strancima, potvrdio je u srijedu bosanskohercegovačkim medijima ravnatelj te službe Slobodan Ujić.

Dvojica mladića identificirana su kao Eboha Kenneth Chinedu i Uchenna Alexandro Abia, a identitet im je utvrđen tijekom ispitivanja koje je provedeno u područnom uredu Službe za poslove sa strancima u Bihaću. Ujić je kazao kako su oni tijekom ispitivanja izrazili želju da se vrate u Hrvatsku i nastave put ka Nigeriji.

OBJAVILI KRONOLOGIJU SLUČAJA MUP o Nigerijcima: Mi nismo ni postupali prema tim ljudima!

Nigerijci su u međuvremenu poštom dobili i putovnice koje su im ostale u Hrvatskoj a pojasnili su kako im je to poslao njihov kolega koji je ostao u Zagrebu. Na preslikama putovnica koje je objavio portal Faktor vide se hrvatske vize koje su Nigerijci ishodili u Pretoriji i koje su vrijedile za razdoblje od 12. studenog do 3. prosinca, a izdane su im radi sudjelovanja na studentskom natjecanju.

Nigerijci su ustvrdili kako ih je policija uhitila u Zagrebu kamo su stigli nakon natjecanja u Puli te su potom, kako kažu, na silu prebačeni u BiH i tamo dospjeli u migrantski kamp u Velikoj Kladuši.

NIGERIJSKI STUDENTI: 'Pokupili su nas na ulici i odveli u migrantski kamp u Kladuši'

Vlasti u BiH sada će poduzeti korake kako bi uspostavili komunikaciju s hrvatskom policijom da bi im se kupile nove zrakoplovne karte za povratak kućama jer su im one koje su imali za 18. studenog propale.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • Brucka 05.12.2019.

    Hallo očigledno je greška policije i to je dokazano al po ovim portalima domoljubima pase bilo kakva laž-al dobro evo i da su u pravu-odkud pravio policiji da ilegalno prebacuje nekog na tuđu teritoriju-ljudi moji ovo je međunarodni incident!!!

  • kamenjar 05.12.2019.

    Valjda nova fora prebacivanja migranata,ova natjecanja!!! Koliko li su Dejan i ekipa zaradili???

  • Cipelcug 05.12.2019.

    Dečki izgleda ispitivali teren za migrante. Trebali su otići sa ostalim sudionicima tj. u grupi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare