To je to što me zanima!

Užas kod Kaštela: 'Provalili su u crkvu, zapalili vatru u oltaru i napravili peku! I to pred Uskrs!'

Ovako nešto ni barbarima ne bi palo napamet - na oltaru gradelavati, a ispred njega spremati peku, poručio je zgroženi mještanin Kaštela
Vidi originalni članak

U crkvici sv. Lovre ns Ostrogu, povijesnom naselju na padinama Kozjaka, netko je roštiljao na oltaru. Sramotni prizor oltara u ostacima pepela i pekom ostavljenom pored njega šokirali su građane.

- Ovako nešto ni barbarima ne bi palo napamet - na oltaru gradelavati, a ispred njega spremati peku - poručio je zgroženi mještanin za Portal grada Kaštela. Ističe da ključeve crkvice u kojima se stoljećima služe mise imaju samo članovi Udruge sv. Lovre od Ostroga koji bi se trebali baviti zaštitom "ovog povijesnog hrvatskog i crkvenog lokaliteta".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kao vjerniku crkva mi je svetinja i neshvatljivo mi je da netko može učiniti nešto ovako doslovno nečuveno! I dok su Veliki tjedan i najveći kršćanski blagdan Uskrs pred vratima, pitam se boje li se Boga ovi ljudi kad ovako obeščašćuju naše najveće svetinje - dodaje, pozivajući odgovorne da pronađu krivce i poduzmu nešto kako bi se sanirala šteta i spriječilo da se nešto ovako skandalozno ponovi ikada više.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • bajos41 20.03.2024.

    Pohvalit ce se oni sami sa videom ne brinite..

  • ptica neznalica 19.03.2024.

    Nisam vjernik, ali poštujem vjernike. Ne radi drugom zlo, ako ne želiš da se tebi nešto dogodi

  • komandoss 19.03.2024.

    Najbolji dokaz da su novopristigli stanovnici Kastela iz BIH pokatoliceni Turci. Njima nista nase nije svetinja

Komentiraj...
Vidi sve komentare