To je to što me zanima!

Užas u Varaždinu: Djevojka (19) i jednogodišnje dijete otrovali se ugljičnim monoksidom

Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane
Vidi originalni članak

Djevojka stara 19 godina i jednogodišnje dijete jučer oko 13 sati u stanu u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu otrovali su se ugljičnim monoksidom. Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova.

Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane, javlja Večernji list.

NOVI DETALJI TRAGEDIJE Otrovali se plinom u Zagrebu: 'Sin preminulog spavao je u drugoj kući i tako je preživio'

- Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Dimnjake treba barem jednom godišnje redovito pregledati ovlaštene i stručne osobe - ističu u PU varaždinskoj.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • darko122 21.07.2021.

    Najgora stvar je naknadna ugradnja PVC stolarije, jer se ne osigurava dovod zraka i ukljućenje NAPE, može povući plinove iz dimnjaka.

  • Bosanac1951 21.07.2021.

    Očito se radi o atmosferskom plinskom bojleru.... Kod turbo i kondenzacijskih aparata se to nemre desiti... Atmosferski bojleri se ne delaju preko 20 godina, ali ih ima još u uporabi..

  • Cherylin 21.07.2021.

    Da smo uredeniji i da se drzava malo angazira mogli bi prijeci na kondenzac.bojlere u nekom roku

Komentiraj...
Vidi sve komentare