To je to što me zanima!

Tadić: Ovime smo skinuli ljagu sa Srbije i srpskoga naroda

Boris Tadić je rekao kako će uhićenje voditi pomirenju na ovim prostorima te da će istražiti tko je sve pomagao Mladiću. Ne očekuje političke nestabilnosti u zemlji
Vidi originalni članak

Okončali smo težak period naše nedavne povijesti i sprali ljagu sa Srbije i srpskoga naroda ma gdje on bio, rekao je u četvrtak srpski predsjednik Boris Tadić nakon što je na izvanrednoj konferenciji potvrdio da je uhićen Ratko Mladić. 

Tadić je dodao kako sve zločine treba istražiti u potpunosti te kako se svi ratni zločinci moraju suočiti sa pravdom. Naglasio je i kako intenzivno rade na tome i da, posljednji optuženik, Goran Hadžić bude što prije uhićen te kako će ga uhvatiti čim bude dostupan. 

Tadić naglašava i kako istraga oko Ratka Mladića ide dalje odnosno kako će istražiti tko mu je sve pomagao u bijegu te kako će svi pomagači biti procesuirani. Detalje o akciji objavit će, kako je rekao, u jednoj fazi.

Rekao je i kako nisu kalkulirali oko toga kada će i kako uhititi Ratka Mladića te dodao da je postupak za izručenje počeo čim su ga uhitili. 

Tadić smatra kako je uhićenje Ratka Mladića otvorilo novu stranicu koja će voditi ka pomirenju na ovim prostorima. Misli i kako je uhićenje otvorilo sva vrata Srbiji za status kandidata i članstvo u EU. 

Tadić smatra i kako je ova akcija pokazala da su institucije države Srbije učinile zemlju sigurnom i osigurale vladavinu prava. 

Ne očekuje da će Srbija zbog ovog uhićenja uroniti u političku nestabilnost te da će svatko tko je pokuša narušiti biti procesuiran. 

Idi na 24sata

Komentari 185

  • Prva Proleterska_1 28.05.2011.

    Tadiću , možete Srbi da igrate i dalje žmure sa EU , jer mi koji vas DOBRO znamo, znamo da je ovo igra, pa ćemo sad tražiti, da se odmah sudsko gone svi koji su ga pokrivali od doktora do med. sestara pa nagore. Na kraju će i tebi pasti smješak i zadovoljstvo ove tvoje obmame EU. Da možda ne raćunaš da ćeš i Hađića predati tada, kad će srasti ispod sebe!

  • LionFromOsijek 28.05.2011.

    Poslije ubijenog oca, ujaka, strica, tetke, 3 prijatelja....zbog mojeg djetinstva provedenog u smrdljivim skloništima i tuđini..NIKAD VAM NI JEDNU GRANATU NE TREBA OPROSTITI, NI JEDAN METAK!!!malo ste vi srbi brzo zaboravili i previše se bahatite. još ni ratnu odštetu nisu platili ni ispričali se nisu. ali nikakvi novci ni riječi nece vratiti mrtve..oprostiti? ne

  • Borisav Jović 28.05.2011.

    Vidi sto se hitlerovske sluge javljaju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare