To je to što me zanima!

CA je dobila prvu kapetanicu: Moj 'ured' ima najbolji pogled

Kristina Mlinarić, pilotkinja Croatia Airlinesa, uspješno je položila kapetanski ispit i tako postala jedina žena pilot s tom titulom u Hrvatskoj i regiji
Vidi originalni članak

 

Uspješni kapetanski check obavila je 7. srpnja upravljajući zrakoplovom Dash 8-Q400 na letu OU436/437 Zagreb-München-Zagreb.

- Mjesečni plan letova je oko 70 sati, ljeti 80 do 90 letačkih sati. U to je uključeno sat vremena prije paljenja motora kad moramo biti na dužnosti i pola sata nakon gašenja motora - kaže Kristina.

Na pitanje ima li uz ovaj posao vremena za obitelj, kaže kako je posao specifičan jer nema fiksno radno vrijeme, ali da zapravo s djecom provodi više vremena nego neke druge majke. 

- Vrlo velika je pomoć obitelji, suprug je uzeo godišnji da ja odem na školovanje u Kanadu na 18 dana - kaže. 

O reakcijama okoline kaže kako su stjuardese super, a kod muških kolega nije niti osjetila bilo kakve reakcije na činjenicu da imaju kolegicu. 

 - Uvijek sam dobro prolazila u muškom svijetu, mislim da više nema muških i ženskih zanimanja. Najljepše je u ovom poslu što uvijek tjera naprijed, često ste s novom posadom. A i pogled je super. To je ured s najboljim pogledom - kaže kapetanica. 

Kristina Mlinarić kapetanske je epolete dobila dvanaest godina nakon zaposlenja u Croatia Airlinesu tijekom kojih je radila kao kopilot zrakoplova Airbus i u zraku provela više od 6000 sati.

Sredinom veljače počela je obuku za kapetana zrakoplova Dash 8-Q400 te je nakon teorijskog školovanja, provjera na simulatoru i tzv. linijskih letova, ušla u povijest hrvatskoga civilnog zrakoplovstva.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • danho 15.07.2016.

    a najzalosnije je sto se od ovoga radi vijest.......

  • pravednick 15.07.2016.

    heheeh baš me zanima šta misle o tome braća muslemani da ih teta vozi😉

  • vuckovic3 15.07.2016.

    Pa Air Serbia ima ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare