Obavijesti

News

Komentari 19

CA je dobila prvu kapetanicu: Moj 'ured' ima najbolji pogled

CA je dobila  prvu kapetanicu: Moj 'ured' ima najbolji  pogled
2

Kristina Mlinarić, pilotkinja Croatia Airlinesa, uspješno je položila kapetanski ispit i tako postala jedina žena pilot s tom titulom u Hrvatskoj i regiji

VIDEO

 

Uspješni kapetanski check obavila je 7. srpnja upravljajući zrakoplovom Dash 8-Q400 na letu OU436/437 Zagreb-München-Zagreb.

- Mjesečni plan letova je oko 70 sati, ljeti 80 do 90 letačkih sati. U to je uključeno sat vremena prije paljenja motora kad moramo biti na dužnosti i pola sata nakon gašenja motora - kaže Kristina.

Na pitanje ima li uz ovaj posao vremena za obitelj, kaže kako je posao specifičan jer nema fiksno radno vrijeme, ali da zapravo s djecom provodi više vremena nego neke druge majke. 

- Vrlo velika je pomoć obitelji, suprug je uzeo godišnji da ja odem na školovanje u Kanadu na 18 dana - kaže. 

O reakcijama okoline kaže kako su stjuardese super, a kod muških kolega nije niti osjetila bilo kakve reakcije na činjenicu da imaju kolegicu. 

 - Uvijek sam dobro prolazila u muškom svijetu, mislim da više nema muških i ženskih zanimanja. Najljepše je u ovom poslu što uvijek tjera naprijed, često ste s novom posadom. A i pogled je super. To je ured s najboljim pogledom - kaže kapetanica. 

Kristina Mlinarić kapetanske je epolete dobila dvanaest godina nakon zaposlenja u Croatia Airlinesu tijekom kojih je radila kao kopilot zrakoplova Airbus i u zraku provela više od 6000 sati.

Sredinom veljače počela je obuku za kapetana zrakoplova Dash 8-Q400 te je nakon teorijskog školovanja, provjera na simulatoru i tzv. linijskih letova, ušla u povijest hrvatskoga civilnog zrakoplovstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"