To je to što me zanima!

Uživo s mjesta nesreće: 'Čistimo ostatke vlaka, teško je znati kad ćemo opet otvoriti promet'

Počeli su radovi uklanjanja kompozicije vlaka koji je sudjelovao u nesreći kod Novske. Tek nakon toga moći će se krenuti u sanaciju pruge
Vidi originalni članak

U tijeku je sanacija pruge u Rajićima, na mjestu teške željezničke nesreće. Uklanjaju se ostaci putničkog vlaka koji se sudario s teretnim, a naš reporter razgovarao je s Damirom Novoselom iz HŽ-a o tijeku radova.

- Vrlo je zahtjevan posao i teško je predvidjeti kad ćemo pustiti promet. U ovom trenutku jedna dizalica je na mjestu događaja, zakopčan je jedan vagon kojeg treba ukloniti, od strane Novske na putu prema ovamo je još jedna teža dizalica koja treba podići vagon i maknuti ga u stranu da se oslobodi pristupni put. Tek po uklanjanju oba vagona i raščišćavanja pristupa prugi, možemo vidjeti što je potrebno učiniti da se pusti promet. Potrebno je uspostaviti i kontaktnu mrežu, koja je oštećena - kaže Novosel.

POTRESNO SVJEDOČANSTVO Obitelj poginulog tinejdžera: 'Naš Filip javio se iz vlaka i rekao da dolazi. Čekali smo ga'

Dodaje da se jedan radnik lakše ozlijedio prilikom uklanjanja jer ga je poklopac udario po potkoljenici.

- Imamo dovoljno ljudi, bez obzira što je vikend. Što se tiče ljudi i opreme, sve je tu - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • lukicluka11 12.09.2022.

    Ovo je danas stvarnost i zbilja HDZ Hrvatske, pruge su nam još iz Austrougarske nešto ih je Tito obnovio, 80% vlakova starije je od 40. godina također još što ih je Tito kupio , a ova hdz lopovska osuđena država ne može ni to održavati, oni bi to naj rađe prodali ali ipak to ne mogu., jer to neće nitko kupiti.

  • uroš blesavi 11.09.2022.

    To vjerojatno nije po direktivama EU tak znaci nikada

  • Cipelcug 11.09.2022.

    Zašto je teretni vlak stajao na pruzi i da li je o zastoju vlaka obaviješten nadležni službenik i u konačnici sa strojovođom putničkog vlaka moglo se kontaktirati i mobitelom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare