To je to što me zanima!

Osječani su zabrinuti: 'Što ako otrov nađe dijete i proguta?!'

Veterinarska stanica Vetam tijekom posljednja 24 sata izašla je na teren 27 puta, prikupila uzorke i obavijestila policiju. Prve analize testiranja trebali bi imati već početkom tjedna
Vidi originalni članak

Lešine golubova i drugih životinja na osječkim ulicama, hrpice bijelog granuliranog praha nalik soli kojom se posipaju ceste zimi, dojave vlasnika o otrovanim psima...

POGLEDAJTE VIDEO: 

U samo nekoliko dana među ljubiteljima i vlasnicima pasa zavladala je panika. Prvo je uginula jedna kujica, mješanka, a potom i jedan maleni psić kojega su vlasnici držali u dvorištu. U petak ujutro građani su na glavnom gradskom trgu Ante Starčevića otkrili razbacan bijeli prah po pločniku, a svuda okolo ležali su mrtvi golubovi. Oni koji su još bili živi hodali su trgom kao omamljeni, dezorijentirani i nemoćni da odlete. Na nekim mjestima mogla se vidjeti i njihova krvava izlučevina kao i zrna kukuruza natopljena nekom crvenom tekućinom koja su povratili. Sve je prijavljeno osječkoj policiji koja je odmah izašla na teren i izuzela ostatke.

ISTRAGA U OSIJEKU Truju pse i golubove? 'Nemojte sami skupljati sumnjiv prašak'

- Pretpostavljamo da je riječ o trovanju jer sve životinje imaju takve simptome. Otrovanoj ptici dovoljno je špricom dati fiziološku otopinu s aktivnim ugljenom i bit će joj bolje. Pse koji pokazuju simptome trovanja treba odvesti veterinaru - kazala je Stela Rakas iz Udruge Pobjeda dodajući kako su dosad svi otrovani psi, pa i golubovi, pokazivali iste simptome - trzavicu, dezorijentiranost, malaksalost, povraćanje i krvarenje. Istog dana kad su građani snimili lešine golubova po gradu, u osječki zoološki vrt došao je čovjek i pozvao ih da pomognu vidri koja je nepomično ležala na obali.

I POLICIJA ISTRAŽUJE Šok u Osijeku: U cijelom gradu ugibaju golubovi, otrovani su?

- Grčila se, tresla, vidjelo se da nešto nije u redu s njom. Ponijeli smo je, pokušali ugrijati dekom jer je bila pothlađena, a onda smo je odnijeli u veterinarsku stanicu. Tamo su joj pokušali pomoći, ali na žalost bezuspješno - kaže djelatnik ZOO vrta u Osijeku.

Gradonačelnik Ivica Vrkić na svojoj je Facebook stranici objavio da je od petka u 8 sati do subote u 11 sati Županijski centar 112 Osijek zaprimio 26 dojava za sumnjivu tvar, 15 dojava za uginule golubove i 1 dojavu za uginulog psa. Veterinarska stanica Vetam tijekom posljednja 24 sata izašla je na teren 27 puta, prikupila uzorke i obavijestila policiju. Prve analize testiranja trebali bi imati već početkom tjedna.

- Šta ako otrov pronađe neko dijete i proguta? - najviše je zanimalo građane Osijeka. Iz Zavoda za javno zdravstvo građanima poručuju da sumnjivi prah ne uklanjaju sami.

Idi na 24sata

Komentari 168

  • audi 2.0 20.03.2018.

    Onda ce se otrovat

  • mikronmali 18.03.2018.

    Gledao sam prilog s Trga u Os,i prvo sam u 2. min vidio onoga sivoga psa od oko 80 kg,kojega ta gospođa pušta da trči po promenadi na Gornjodrav obali,možda on ne grize,ali je neugodno vidjeti pred sobom tako velikoga psa na 2 m.I još sa otvorenim labrtama i velikim iskeženim zubima.A na promenadi šetaju ljudi i djeca koji nemaju pse.Pa o nije ni malo ugodno. A koliko takoh ima koji puštaju pse, pas naleti na bilcikistu i sruši ga,uleti u vodu među ljude koji pecaju,zamrsi im i pokida silkove,zakači se za udicu i onda je kriv pecaroš.Dajte poslušajte i drugu stranu.A gradska uprava i policija šute , sada su se uskokodakali gradonačelnik i sekretar MUPa.Nitko ništa ne radi od tih službi samo traže da se kažnjava vozače, jer to je najlakše, oni imaju reg broj.Komunalci ne smiju nikome ništa a i neće, policija se samo vozika po gradu. I ljudima prekipilo,Nisam za takav postupak bacanja otrova, ali svi i vlasnici pasa morate poraditi na tome da i oni koji ne poštuju propise počnu to raditi.Zamislite ljubitelj životinja koji je u stan na 5 katu,prije 10 god doveo mačka kada je bio mali, kastrirao ga, i sada taj mačak koji nikada nije bio vani ima oko 10 kg,jedva hoda.A vlasnik se bori za prava životinja , a on ga drži kao roba.Jel to ljubitelj životinja .

  • ALYEN_1 18.03.2018.

    Nađena 2 uginula goluba kod sela pokraj Našica. Na cesti nisu bili pregaženi nego jednostavno su uginuli. Stvarno užas šta se dešava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare