Obavijesti

News

Komentari 52

Truju pse i golubove? 'Nemojte sami skupljati sumnjiv prašak'

Truju pse i golubove? 'Nemojte sami skupljati sumnjiv prašak'
8

Vrkić smatra kako se "sigurno i nedvojbeno radi o tome da se truju psi i golubovi" te da se od nadležnih institucija očekuje analiza prikupljene sumnjive materije i odgovor je li u pitanju otrov

VIDEO

Osječko-baranjska policija proteklih je dana zaprimila više dojava građana o trovanja pasa na području Osijeka i očevidom na više mjeste pronašla bijelu  praškastu materiju, koja će biti poslana na vještačenje, a nadležni su pozvali građane da ne skupljaju sami sumnjivi materijal, već obavijeste nadležne institucije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osječki gradska uprava i načelnik policije o slučajevima trovanja pasa i golubova u Osijeku Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata Politiko on 16. ožujka 2018

Predstavnik Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo Karlo Kožul izvijestio je kako za sada nema oboljelih građana. Pozvao je građane da ne skupljaju sami sumnjivi materijal, već obavijeste nadležne institucije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rezultati vještačenja se očekuju za oko tjedan dana, izvijestio je načelnik osječko-baranjske Policijske uprave (PU) Ladislav Bece.

HNK Cibalia - NK Rudes

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, sazvanoj nakon dojava građana proteklih dana, Bece je kazao kako je policija zaprimila 13 dojava, od kojih su se dvije odnosile na trovanje pasa, a ostale na pronalazak sumnjive praškaste materije.

Dodao je kako je danas zaprimljena i dojava o uginuću golubova u središtu grada. To su preuzele veterniarske službe, a policija će provjeriti radi li se i u ovom slučaju o nekom otrovu, rekao je.

HNK Cibalia - NK Rudes

Dodao je kako policija pregledava i snimke nadzornih kamera i da izvidi traju.

Glasnogovornik PU Darijo Premec kazao je kako policija surađuje sa svim veterinarskim stanicama, ali su u samo dvije stanice zabilježeni  simptomi trovanja pasa.

Gradonačelnik Ivan Vrkić smatra kako se "sigurno i nedvojbeno radi o tome da se truju psi i golubovi" te da se od nadležnih institucija očekuje analiza prikupljene sumnjive materije i odgovor je li u pitanju otrov.

Ističe da se dojave građana, poput one da je cijeli grad posut otrovom, ne podudaraju s dosad prikupljenim podatcima te da ovaj problem ne želi precijeniti, ali niti podcijeniti.

HNK Cibalia - NK Rudes

Naši podatci nisu takvi da mislimo da je cijeli grad posut otrovom, a svjesni smo da se širi psihoza  i ne bih želio nagađati koliko je ona u ovome trenutku utemeljena, istaknuo je gradonačelnik.

Imamo problem jer nam društvene mreže pokazuju da je pojavnost problema daleko veća, nego što to građani prijavljuju policiji, pa pozivamo građane da ako otkriju nešto sumnjivo obavijeste nadležne veterinarske stanice, koje će prikupiti uzorke, a policija će ih slati na analizu, poručio je Vrkić.

HNK Cibalia - NK Rudes

Ocijenio je kako je potrebno neko vrijeme da se dođe do rezultata po predivđenoj proceduri i  da je grad spreman platiti kako bi se  što prije dobila povratna informacija, ako je potrebno i analizom u neovisnim laboratorijima.

Pitamo se što se događa, posebice u Osijeku, za koji smo smatrali da prednjači u Hrvatskoj u zaštiti životinja. Ne vjerujem da je to reakcija na ono što smo do sada postigli u tome procesu i da se radi o sukobu ljubitelja pasa i onih koji to nisu, u kojem netko ratuje na najgori mogući način, kazao je Vrkić.
Imamo dojam da tu pomalo ima i nekog psihološkog rata, između onoga koji su za domaće životinje, i onih koji nisu, dodao je Vrkić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a