To je to što me zanima!

Uznemirujuće snimke pokazuju kako policajci pucaju u Brooksa

Policija je objavila snimke koje prikazuju uhićenje crnca Raysharda Brooksa (27). Uhićenje je snimljeno kamerom iz policijskog auta kao i kamericom koju policajci moraju nositi na sebi
Vidi originalni članak

Policija u Atlanti objavila je snimke na kojima se vidi obračun koji je završio smrću Raysharda Brooksa, u petak navečer ispred restorana Wendy. Vidi se da se opirao uhićenju, ali kako stoji u izvješću, bio je nenaoružan.

Na snimkama se vidi i kako se policajci bore s Brooksom te da je jednom od njih uspio oteti i elektrošoker. U trenutku kada policajci i Brooks nestaju iz kadra čuju se pucnjevi koje je ispalio policajac Garrett Rolfe.

POGLEDAJTE SNIMKU OBRAČUNA 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na jednoj od objavljenih snimki vidi se da je Brooks priznao da je pio. Rekao je policajcu kako je bio s djevojkom koja ga je dovela do restorana Wendy’s. Tada je shvatio da ne može voziti pa je odlučio malo odspavati. Policiji je kazao da je popio jednu i pol margaritu, a onda ga je policajac pitao može li odraditi alkotest.

Brooks je to ipak htio izbjeći. Rekao je kako će prošetati do sestrine kuće koja živi u blizini, a da će automobil ostaviti na parkiralištu. I da ne želi prekršiti niti jedan propis. No, policajac se nije dao nagovoriti. Inzistirao je na alkotestu. Brooks je pristao, a nakon alkotestiranja policajac mu je rekao da je previše popio i krenuo mu stavljati  lisice na ruke.

Brooks se u tom trenutku počeo opirati, na silu im je uzeo elektrošoker a nakon toga je ubijen.

Brooksova obitelj angažirala je odvjetnika L. Chris Stewarta koji je rekao za New York Times kako elektrošoker nije smrtonosno oružje pa tako, iako ga je Brooks ispalio prema policajcu, nema opravdanja za pucnjavu.

Istaknuo je i kako su policajci, nakon što je Brooks upucan, prvo navukli rukavice i pokupili čahure umjesto da su mu pružili prvu pomoć.

Osim toga, rekao je za New York Times, nakon pucnjave mu pune dvije minute nisu provjerili puls. Brooks je naposljetku prebačen u bolnicu gdje je operiran i gdje je preminuo jer je ranjavanje bilo preteško.

UHITILI NAJMANJE 36 LJUDI Noć kaosa: Otkaz za policajca u Atlanti, ubio je Afroamerikanca

Njegova polusestra, Kiara Owens (26) rekla je da Brooks ima pet kćerkica, od čega su dvije pokćerke. Uskoro bi mu se trebala roditi još jedna kćerkica.

- Sve što je on želio u životu je raditi i doći kući svojoj djeci.

Idi na 24sata

Komentari 183

  • 14.06.2020.

    Divno🤗

  • www.24 14.06.2020.

    Pozor.kroz prozor

  • nisamneznamgdje 14.06.2020.

    Ovi policajci su rasistički nastrojeni a to se vidjelo na početku kad su ga bez obzira na sve htjeli privesti i staviti mu lisice na ruke. Zašto ga nisu pustili kad je sam rekao da je bio popio i da bude ostavio auto na parkingu i pješke doma. Nisu ga uhvatili u prometu da ga privode.Popio je u tom restoranu i zaspao u autu Pa koliko bi kod nas bilo ubojstava da tako postupaju policajci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare