Obavijesti

News

Komentari 183

Uznemirujuće snimke pokazuju kako policajci pucaju u Brooksa

Uznemirujuće snimke pokazuju kako policajci pucaju u Brooksa
1

Policija je objavila snimke koje prikazuju uhićenje crnca Raysharda Brooksa (27). Uhićenje je snimljeno kamerom iz policijskog auta kao i kamericom koju policajci moraju nositi na sebi

VIDEO

Policija u Atlanti objavila je snimke na kojima se vidi obračun koji je završio smrću Raysharda Brooksa, u petak navečer ispred restorana Wendy. Vidi se da se opirao uhićenju, ali kako stoji u izvješću, bio je nenaoružan.

Na snimkama se vidi i kako se policajci bore s Brooksom te da je jednom od njih uspio oteti i elektrošoker. U trenutku kada policajci i Brooks nestaju iz kadra čuju se pucnjevi koje je ispalio policajac Garrett Rolfe.

POGLEDAJTE SNIMKU OBRAČUNA 

Pokretanje videa...

Ubojstvo rasharda brooksa 01:09

Na jednoj od objavljenih snimki vidi se da je Brooks priznao da je pio. Rekao je policajcu kako je bio s djevojkom koja ga je dovela do restorana Wendy’s. Tada je shvatio da ne može voziti pa je odlučio malo odspavati. Policiji je kazao da je popio jednu i pol margaritu, a onda ga je policajac pitao može li odraditi alkotest.

Brooks je to ipak htio izbjeći. Rekao je kako će prošetati do sestrine kuće koja živi u blizini, a da će automobil ostaviti na parkiralištu. I da ne želi prekršiti niti jedan propis. No, policajac se nije dao nagovoriti. Inzistirao je na alkotestu. Brooks je pristao, a nakon alkotestiranja policajac mu je rekao da je previše popio i krenuo mu stavljati  lisice na ruke.

Brooks se u tom trenutku počeo opirati, na silu im je uzeo elektrošoker a nakon toga je ubijen.

Brooksova obitelj angažirala je odvjetnika L. Chris Stewarta koji je rekao za New York Times kako elektrošoker nije smrtonosno oružje pa tako, iako ga je Brooks ispalio prema policajcu, nema opravdanja za pucnjavu.

Istaknuo je i kako su policajci, nakon što je Brooks upucan, prvo navukli rukavice i pokupili čahure umjesto da su mu pružili prvu pomoć.

Osim toga, rekao je za New York Times, nakon pucnjave mu pune dvije minute nisu provjerili puls. Brooks je naposljetku prebačen u bolnicu gdje je operiran i gdje je preminuo jer je ranjavanje bilo preteško.

Noć kaosa: Otkaz za policajca u Atlanti, ubio je Afroamerikanca
Noć kaosa: Otkaz za policajca u Atlanti, ubio je Afroamerikanca

Njegova polusestra, Kiara Owens (26) rekla je da Brooks ima pet kćerkica, od čega su dvije pokćerke. Uskoro bi mu se trebala roditi još jedna kćerkica.

- Sve što je on želio u životu je raditi i doći kući svojoj djeci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a