News

Komentari 139

Noć kaosa: Otkaz za policajca u Atlanti, ubio je Afroamerikanca

Noć kaosa: Otkaz za policajca u Atlanti, ubio je Afroamerikanca

Nakon ubojstva Raysharda Brooksa (27), policajac Garrett Rolfe dobio je otkaz, a njegov kolega Devin Bronsan premješten je na administrativnu poziciju. Prosvjednici su zapalili restoran gdje je ubijen...

Potpuna anarhija u Atlanti. Masovni prosvjedi zbog ubojstva još jednog Afroamerikanca. Krivci su opet bijeli policajci koji su u petak navečer prilikom uhićenja u restoranu Wendy ubili Raysharda Brooksa (27).

POGLEDAJTE VIDEO: Bijesni prosvjednici zapalili su restoran

Dan poslije ubojstva prosvjednici su zatvorili glavnu autocestu u Atlanti i zapalili restoran u kojem je ubijen Brooks dok je pokušavao izbjeći uhićenje, a incident je zabilježen na video snimci i zacijelo će potaknuti još više demonstracija širom zemlje.

Policija je bacila suzavac na prosvjednike i uhitila najmanje 36 ljudi.

Pokušao izbjeći uhićenje pa ga upucali

Nakon što je šefica policije Erika Shields dala hitnu ostavku objavljena su i imena policajaca koji su krivi za smrt mladog crnca. Policijski službenik Garrett Rolfe dobio je otkaz, a Devin Bronsan, nakon ubojstva premješten je na administrativnu poziciju.

Podsjećamo, Brooks je prijavljen jer je oko 22 sata spavao u automobilu ispred restorana koji je blokirao prolaz drugim vozačima. Pozvana je policija koja je utvrdila da je pod utjecajem alkohola. Prilikom uhićenja Brooks je jednom od policajca uzeo elektrošoker i tada je došlo do naguravanja. Nakon toga su ga upucali.

Jedan od videa do kojih je došao CNN, prikazuje borbu između Brooksa i dvojice policajca. U videu se čuje kako policajac govori Brooksu da se prestane boriti. Na snimci se vidi i kako on bježi dok u rukama ima elektrošoker. Izgleda da je jedan od policajaca tri puta pucao u njega dok je bježao.

Nadzorni videozapis iz restorana ne prikazuje svađu, ali pokazuje kako Brooks bježi od mjesta na kojem su parkirani policijski automobili. U videu se vidi i kako je uperio elektrošoker u policajca.
 

Najčitaniji članci