To je to što me zanima!

Vagić: 'U Areni trenutno imamo 33 pacijenta, očekujemo ih još'

Očekujemo, s obzirom na ovo brojno stanje i situaciju u "Franu Mihaljeviću" i KB Dubrava, povećani priljev pacijenata, a sukladno tome pripremamo i zdravstvene radnike, poručio je Vagić
Vidi originalni članak

Davor Vagić, voditelj liječničkog tima Arene izrazio je sućut obitelji preminulog pacijenta te dodao kako je pacijent bio u terminalnom stanju tumorne bolesti te da je trebao biti premještan u dom na palijativnu skrb. 

-  Prije toga se trebao napraviti bris, napravljen je bris i došlo je da je pacijent Covid pozitivan. U tom trenutku je naš liječnički tim odlučio da se pacijenta, jer smo mi dio KBC-a Sestre milosrdnice, prebaci ovdje, jer ovdje ima svu liječničku i sestrinsku skrb koju treba imati, zbog toga da dio naše kirurgije i zatvarati se u tom dijelu - objasnio je Vagić za RTL Danas. Istaknuo je kako bi se i dalje mogli zbrinjavati hitni i onkološki pacijenti te da je pacijent umro od maligne bolesti s infekcijom Covida. 

BEROŠ O PREMINULOM: 'Nisam znao za smrtni slučaj u Areni, nisu me obavijestili'

- Smrtni ishodi su nešto što mi definitivno ne želimo. Da li su mogući smrtni ishodi, ako je ovo stacionar i ako je dio zdravstvenog sustava, mi to ne želimo, ali da je teoretski moguće, definitivno je. Pogotovo jer imamo pacijente koji su u starijoj životnoj dobi - rekao je Vagić.

Vagić tvrdi kako ministar Beroš nije bio obaviješten jer to nije bio događaj koji nije bio ''problematičan''. 

- To je bio jedan očekivani razboj događaja, od pacijenta za kojeg smo očekivali da će se to vrlo brzo dogoditi. On je prijavljen u onaj dio statistike, ali nije bilo razloga da se posebno izdvaja ovaj pacijent zato što se nije dogodilo ništa što bi bio neželjeni ishod događaja - tvrdi Vagić.

Još jedan pacijent je intubiran i vraćen u KB Dubravu u utorak. 

OGLASIO SE I BEROŠ U Areni preminuo prvi pacijent

- Trenutno imamo 33 pacijenta u stacionaru Arena Zagreb, 12 ih je već otpušteno u tome dijelu. Očekujemo, s obzirom na ovo brojno stanje i situaciju u "Franu Mihaljeviću" i KB Dubrava, povećani priljev pacijenata, a sukladno tome pripremamo i zdravstvene radnike. Upravo se dogovara još zdravstvenih radnika koji će doći iz KBC-a Sestara milosrdnica. Ovo što se događa je planski i idemo prema tome da možemo zbrinjavati još pacijenata - pojasnio je Vagić za N1

 

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 087351_53_Anemicni 03.12.2020.

    A kad dolazi ceca?

  • 03.12.2020.

    Imamo mi 76 pacijenata u Saboru RH-e.

  • zagorska puntarica opet 03.12.2020.

    Slijedece bute napunili Arenu sa psihijatrrijskim slucajevima. Ako ne prestanete s ovim psiho terorom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare