To je to što me zanima!

Vanđelić o nasilniku u tramvaju: 'Neka mi se jave roditelji hrabre cure, dobit će značajnu nagradu'

Maloljetnica koja je nakon fizičkog napada na 22-godišnjakinju pokušala intervenirati, dobila dva udarca u glavu od 46-godišnjeg 'muškarca' pa izbačena iz tramvaja, za mene je heroj, kaže predsjednik stranke Republika
Vidi originalni članak

Nakon što je zagrebačka policija pronašla muškarca (46) koji je u rujnu 2023. u tramvaju napao djevojku (22) i maloljetnicu, oglasio se Damir Vanđelić, predsjednik stranke Republika. 

VIDEO: OZLIJEĐEN JE Pijani vozač napravio kaos na Maksimiru: Sletio s ceste u dvorište kuće i razbio ogradu

- Izgradimo kulturu ponosa i srama. Maloljetnica koja je nakon fizičkog napada na 22-godišnjakinju pokušala intervenirati, dobila dva udarca u glavu od 46-godišnjeg “muškarca” pa izbačena iz tramvaja, za mene je heroj i treba na to biti ponosna - komentirao je u objavi na društvenoj mreži pa dodao:

- Ako je bilo muškaraca koji su to gledali sa strane, preporučujem hormonsku terapiju i da drugi puta naprave pravu stvar te zaustave nasilje nad slabijima, osobito maloljetnima.

Vanđelić je djevojci ponudio i nagradu.

- Neka mi se u inbox jave njezini roditelji i dobit će značajnu nagradu za hrabro ponašanje svoje kćeri - napisao je. 

Što se dogodilo u tramvaju?

Kako navode iz Policijske uprave zagrebačke, sumnja se da je 2. rujna 2023. godine oko 22.30 sati, tijekom vožnje u tramvaju, prvo došao u verbalni sukob s prisutnim putnicima pri čemu je na njih vikao govoreći im pogrdne riječi da bi potom oštećenu 22-godišnjakinju, u namjeri da je tjelesno ozlijedi, uhvatio za ruku, naglo je povukao s tramvajskog sjedala i srušio na tlo. Uslijed događaja, 22-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkoj bolnici Dubrava. 

'NEMA PREKRŠAJA' Policija o deložaciji na Trnju: 'Nismo utvrdili da djelatnici Grada Zagreba krše zakon'

- Na neprikladno ponašanje, u namjeri da ga zaustavi u tome, upozorila ga je jedna od putnica u tramvaju, maloljetnica, nakon čega joj je osumnjičeni prišao te u namjeri da ju tjelesno ozlijedi, dvaput udario u lice pri čemu joj je oštetio i naočale. Nakon što se na tramvajskoj stanici tramvaj zaustavio, rukama je gurnuo maloljetnicu uslijed čega je ona pala na ulicu gdje joj je potom prišao, uzeo mobitel iz ruku te u namjeri da ga ošteti, bacio u izlog. Uslijed događaja, maloljetnica je lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Materijalna šteta iznosi oko 500 eura - javila je policija. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • anabanana68 14.01.2024.

    Da svi nismo hrabri samo u anonimnom komentiranju po društvenim mrežama, drugačije bi nam izgledalo hrvatsko društvo, Ovako žalost i jad, tješimo se  rečenicama  "tako je to i vani", "ljudi su se otuđili".  Sramotno je da je u javnom prijevozu itko napadnut, a još je gore što je samo dijete reagiralo, što su drugi radili?! Gledali kroz prozor, to ih se ne tiče.

  • HerojTito5 13.01.2024.

    kako netko to može gledat a da ne uskoči, s obzirom da sam već malo stariji i ne baš dobrog zdravlja lik bi me sigurno namlatio ali ne bi mirno gledao gdje mlati curicu

  • toma789 13.01.2024.

    tipičan klošar iz bbb, samo oni znaju tuči žene i jaki su kada ih je minimalno 5 na jedan

Komentiraj...
Vidi sve komentare