To je to što me zanima!

Vanđelić odustao od utrke za Zagreb, Milan Bandić sretan

Kako stvari stoje, kandidat HDZ-a će biti mladi liječnik Mislav Herman koji je nedavno postao i predsjednik Gradske skupštine Zagreba i čelnik zagrebačkog HDZ-a
Vidi originalni članak

Nakon dugotrajnih pregovora koje je vodio direktno s Andrejom Plenkovićem, Damir Vanđelić je ipak prelomio: ne ide u utrku za zagrebačkog gradonačelnika. To nam je potvrđeno iz izvora bliskih Vanđeliću. Ponuđeno mu je da bude nezavisni kandidat uz potporu HDZ-a kako bi stranka ozbiljnije napala politički Zagreb.

Vanđelić je bivši menadžer Adrisa, predsjednik Nadzornog odbora Ine, čovjek koji je prošao rat i logore, pa su ga vidjeli kao svojevrsni antipod Milanu Bandiću. Trenutačno vodi Fond za obnovu Zagreba, ali i ostalih mjesta pogođenih potresom.

No, kako saznajemo, nekoliko je razloga zbog kojih došlo do puknuća u razgovorima.

GRAĐANI NEZADOVOLJNI Vanđelić: Početak radova kroz tri mjeseca. Ako to ne uspijemo, onda ja nemam što raditi ovdje

- Vanđelić je tražio i prekid suradnje sa svima koji imaju kaznene prijave – kaže nam sugovornik upućen u pregovore.

To uključuje i Milana Bandića s kojim su u koaliciji, ali i one u vlastitim redovima HDZ-a čiji teret nije htio nositi u Zagrebu. Zatim, tu je dodatno i veliki teret što obnova Zagreba još nije počela. Trebao bi prvo to odraditi kao referencu. I na kraju, Vanđelić nije bio siguran kako bi ga prihvatila zagrebačka organizacija HDZ-a koja je trenutačno u koaliciji s Bandićem. A čini se da i on nema povjerenja u njih. Svoje razloge će Vanđelić objaviti i na tiskovnoj sutra ujutro.

Kako stvari stoje, kandidat HDZ-a će biti onda mladi liječnik Mislav Herman koji je nedavno postao i predsjednik Gradske skupštine Zagreba i čelnik zagrebačkog HDZ-a. Ljudi Milana Bandića su nam već ranije rekli da u toj opciji on vjeruje da tada ulazi u drugi krug protiv Tomislava Tomaševića iz Možemo. A onda računa na pobjedu, baš zahvaljujući biračima HDZ-a i tihom potporom te stranke kako bi ostali na vlasti u Zagrebu u koaliciji s Bandićem.

SVE JE SPREMNO Fond za obnovu osigrao uvjete: Stiže natječaj za ravnatelja

Oko cijele priče stigle su i neslužbene informacije iz HDZ-a.

"Ništa od navedenog o nekakvim uvjetovanjima gospodina Vanđelića nije istina. Bespredmetno je tvrditi da bi gospodin Vanđelić uopće postavljao bilo kakve uvjete HDZ-u vezane za lokalne izbore. Uloga gospodina Vanđelića je vođenje Fonda za obnovu nakon potresa te o operativnim aktivnostima daje obavijesti članovima Vlade. Sve ostalo su medijske spekulacije. HDZ ide na izbore u Zagrebu s namjerom da pobijedi, kao što je i pobijedio u sve četiri zagrebačke izborne jedinice na parlamentarnim izborima. HDZ će na vrijeme predstaviti svog kandidata i tim za Zagreb."

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Idemo prema boljem 03.02.2021.

    Preporucam svima koji bulazne na portalu da izađu na izbore i glasaju za njihovog “favorita”. Aki lakše je mlatiti praznu slamu...

  • 03.02.2021.

    Trazio da se ne ide s ljudima koji imaju kaznene prijave......pa cijeli HDZ ima presudu zbog kriminala a ti sa njima.Smiješan si .

  • intellectus 03.02.2021.

    Meni bi Anđelić bio jako simpatičan kandidat, imao bi sve što funkcija gradonačelnika traži, ali i ovo mi je simpatična odluka. Gospodina Anđelića ne smijemo „verheizen“, sada ima pune ruke posla i treba te svoje obveze odraditi kako treba. Ima i druga prednost, bilo tko bude izabran, vjerujem da neće biti duže od jednog mandata i to će biti prava prilika za gospodina Anđelića! Hrvati se ne trebaju plašiti izbora dapače, izbori su prava prilika za čišćenje, nadam se da se slučaj Bandić neće ponoviti, vidjeti ćemo, inače su si žitelji Zagreba sami krivi. Ima još jedna stvar koja mi smeta, a to je to partijaško koaliranje/ čoporašenje. Birač mora SAM odlučiti KOGA i biti svjestan svoje odgovornosti, dosada su partije odlučivale o svemu i to je veliki grijeh baš samih birača. Da napomenem, NE izaći na izbore je grijeh, ali i prilika da birač i dalje bude manipuliran, to je veliko zlo. Na kraju još jedan savjet biračima, bilo koga mediji dižu u nebo nije prava osoba, mediji su i dosada „birali“ ne dozvolite to više!, „hrvatski“ mediji su VELIKO zlo, definitivno. Sretno Zagrebe izaberi najbolje, sebi po mjeri!

Komentiraj...
Vidi sve komentare