To je to što me zanima!

Vanđelić: U obnovu Zagreba ide dvije milijarde kuna već u 2021.

Već u 2021. u obnovu Zagreba uložit ćemo dvije milijarde kuna, a stvarna obnova na terenu trebala bi početi na proljeće iduće godine, kazao je v. d. ravnatelja Fonda za obnovu grada Zagreba, Damir Vanđelić
Vidi originalni članak

Vanđelić, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Ine i član Nadzornog odbora Croatia osiguranja, a sada v. d. ravnatelja Fonda za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, u sljedećih 15 dana mora registrirati Fond, a potom i raspisati natječaj za ravnatelja, na koji se, kako kaže, "zasad planira javiti".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Široj javnosti postao je poznat, piše Jutarnji list, kada ga je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u vrijeme političke krize oko formiranja koalicijske Vlade HDZ-a i Mosta, predložila za privremenog premijera.

Intrigantan je i Vanđelićev životni put. Zarobljen je 12. rujna 1991. u Hrvatskoj Kostajnici. U glinskom logoru Vanđelić je proveo točno 173 dana. Razmijenjen je među posljednjima, tek u petom pokušaju. Kasnije je završio Fakultet strojarstva i brodogradnje te je izgradio uspješnu karijeru u biznisu.

SASTAO SE S HORVATOM Bandić predstavlja Zagreb u skupini za Fond solidarnosti

- Riječ je izazovu, a i važno mi je da grad uđe u ubrzanu obnovu. Želim da osmislimo sustav koji će biti stručan, efikasan i maksimalno transparentan te uz minimaliziranje korupcije. Obnova će biti značajan teret za našu državu i nema prostora za greške i neuspjehe - rekao je.

Pojasnio je kako, primjerice, želi da se u javnoj nabavi uvedu elektronske aukcije koje bi mogle maksimalno digitalizirati proces.

- Također ćemo imati nadzor od strane osnivača, zatim od strane Upravnog vijeća, a iz ugovornih obveza već proizlazi potreba za osnivanjem interne revizije. No, tražit ću da imamo i vanjsku, nezavisnu reviziju. Budući da je ovo dosad najveći financijski trošak za državu, pokušat ćemo ugraditi najviše standarde kontrole - kazao je Vanđelić.

NEJASAN JE I NEPRECIZAN Arhitekti uputili primjedbe na program mjera obnove zgrada

U intervjuu za subotnji Jutarnji list Vanđelić je kazao i da za sada ne razmišlja o kandidaturi za zagrebačkog gradonačelnika, o kojoj se pisalo u medijima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mudrac22 03.11.2020.

    Jeli taj Vandjelic mozda GRK - Vangelis.Meni nije poznat.

  • 31.10.2020.

    ....koliko si planirao maznuti....

  • dejo36 31.10.2020.

    Ravnatelj fonda za obnovu ??? E da mi je vidjeti sto pise u opisu radnog mjesta

Komentiraj...
Vidi sve komentare