To je to što me zanima!

Vandoren: Potrudite se, neće vam EU samo tako dati novac

Paul Vandoren je objasnio da poduzetnici trebaju istražiti gdje su tržišne niše na kojima tvrtke mogu prodati svoje proizvode i usluge po konkurentnim cijenama
Vidi originalni članak

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren izjavio je u petak da se Hrvatska, ako želi imati koristi od pristupanju EU, mora informirati i pripremiti kako bi mogla iskoristiti velika financijska sredstva iz fondova Unije koja će joj biti na raspolaganju ulaskom u članstvo. 

Vandoren je objasnio da za poduzetnike to znači da trebaju istražiti gdje su tržišne niše na kojima tvrtke mogu prodati svoje proizvode i usluge po konkurentnim cijenama. 

- Novac neće biti dodijeljen bez ulaganja napora, nego samo ako Hrvatska bude imala potrebne administrativne kapacitete. To znači stručnjake koji će znati odrediti prioritete i razvojne planove, rekao je Vandoren. 

Dodao je da Hrvatska treba poboljšati investicijsku klimu kako bi se pokrenulo gospodarstvo, prenosi HRT.

Leko: Sve ćemo ispuniti do proljeća 

Predsjednik Sabora Josip Leko primio je šefa Delegacije EU u RH Paula Vandorena. Tema sastanka bilo je Sveobuhvatno izvješće Europske komisije o praćenju spremnosti Hrvatske za članstvo u EU.

- Izvješće je pozitivno, apsolutno pozitivno. Uvjeren sam da ćemo sve što smo obećali ispuniti do proljeća i da će Hrvatska biti poželjna članica. Naše obveze su naše potrebe za reformom - rekao je Leko nakon sastanka.


Idi na 24sata

Komentari 36

  • stole123 13.10.2012.

    onaj tko uzme neka poslije i vraća a ne svi da plaćamo ono što nismo uzeli. i to je jedan od dokaza da hrvati nisu za eu.

  • dabar01 13.10.2012.

    Pravna država je najveći problem

  • SlavkoBencek 12.10.2012.

    ovog paula treba istjerati van iz hrvatske jer je neprijatelj naroda i svaki dan živi na naš teret

Komentiraj...
Vidi sve komentare