To je to što me zanima!

Varaždinska županija smanjuje plaće zaposlenih za 20 posto

Novac će se kroz poseban fond uplatiti za bespovratnu pomoć obrtnicima pogođenijima epidemijom koronavirusa. Samo od smajenja plaća u fond će se sliti milijun kuna, a županija je za tu svrhu osigurala 500.000 kuna.
Vidi originalni članak

Zaposlenicima Varaždinske županije, ali ustanova i tvrtki u njihovom vlasništvu plaće će biti smanjenje za 20 posto, a izuzeti od te mjere su zaposleni u zdravstvenim ustanovama i domovima za starije i nemoćne.  Mjera smanjenja plaće odnosi se i na zamjenike župana, ali i samog Radimira Čačića, koji se na početku mandata odrekao plaće župana, ali će mu za navedeni postotak biti smanjenja naknada koju prima. Taj novac će biti preusmjeren u poseban fond  iz kojeg će se bespovratnu pomoć obrtnicima koji su zatvoreni zbog epidemije koronavirusa.

- Ukupno je osigurano 1,5 milijuna, od čega milijun kuna smanjivanjem plaća 200 zaposlenika, koliko ih je u Županiji te u sedam ustanova i tvrtki. Kao što znate, broj zaposlenih sam odmah 2017. smanjio za trećinu, a za 50 posto broj zaposlenih preuzetih iz ureda državne uprave, tako da je naš sustav racionalan i najmanji u odnosu na druge hrvatske županije - kazao je Čačić. 

Preostalih 500.000 kuna bit će osigurano iz viška prihoda iz prošle godine.

- Kao izvršna vlast ne možemo utjecati na naknade vijećnike, ali i oni se mogu pridružiti donacijama za obrtnike – istaknuo je Čačić.

Kad se izuzme Varaždin, u županiji je oko 360 obrtnika kojima je odlukom Vlade u potpunosti onemogućen rad, a župan napominje kako je egzistencija svih tih ljudi ugrožena. Oni će imati pravo na troškove režija za ožujak i travanj u iznosu od 3.000 kuna, odnosno 5.0000 kuna za obrtnike s 10 i više zaposlenih. Županija će za njih osigurati i kreditna obrtna sredstva. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 12.04.2020.

    Radimire crni Radimire zašto se nenapravi da place do 5500kn da se nediraju a do 10000 kn 10% do15000kn 15% do 20000kn 20% itd. Ja bi to nazvao solidarnost a ne sirotinju derati

  • VisokoToksični 10.04.2020.

    Čaćić je izuzetno dobar dok treba uzimati i tu je prvi! Da bi se potrudio redovito i sukladno porastu životnih troškova davati, e to ne! Tu je zadnji ili ga nema.

  • Liliana_1 10.04.2020.

    Od tih mizernih plaća još ćete uzimati, a koliko love se rasfućka

Komentiraj...
Vidi sve komentare