To je to što me zanima!

Varga se ispričao sestrama: Želio sam smanjiti napetost

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dodjeljujući nagradu najsestri te odijevajući joj sestrinsku kutu koja je bila premala, Varga je rekao: "Volimo da su sestre u pripijenom". Sada se ispričao zbog izjave
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Siniša Varga još se jednom ispričao za neprimjerenu seksističku izjavu kojom je uvrijedio medicinske sestre .

Podsjetimo, ministar je prije nekoliko dana bio na dodjeli nagrada najliječniku i najsestri, koje svake godine biraju pacijenti. Dodjeljujući nagradu najsestri te odijevajući joj sestrinsku kutu koja je bila premala, rekao je: "Volimo da su sestre u pripijenom".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Već sam se ispričao javnosti i posebno medicinskim sestrama. Neprimjereno je bilo u kontekstu događaja kakav je bio i okolnosti vezano za apsolutno premalu kutu koja je bila pripremljena za medicinsku sestru. Nastojao sam smanjiti napetost teške situacije koja je bila puna treme za aktere, ali evo još jednom se ispričavam i smatram da će ljudi imati razumijevanja - rekao je danas Varga.

Ranije je poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Poštovane i poštovani, danas sam imao čast sudjelovati u dodjeli Zahvalnica za najliječnika i najsestru koje dodjeljuje Udruga hrvatskih pacijenata. Kako sam zamoljen da gospođi Štefici Bagarić, dobitnici Zahvalnice simbolično uručim sestrinsku kutu, to sam rado i učinio.

Moja izjava tom je prilikom bila neprimjerena, zbog čega iskreno žalim. Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom na bilo koji način uvrijedio, to mi nikako nije bila namjera. Za žensko-mušku solidarnost zalažem se u svakodnevnom radu, kao medicinar, kao i u privatnom životu. Nastavit ću se zalagati za ravnopravnost žena i muškaraca.

S poštovanjem, Siniša Varga.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • cudak 1 12.02.2015.

    šta je želio biti duhovit a ispao je običan seljo trebao bi držati jezik za zubima i dati ostavku a ja mislim da će me zbrisati

  • Marrac 12.02.2015.

    Meni nije jasno da onaj sm...d milanovic nece najuriti nekoga za kojega se po svim novinama pise da treba odstupiti i koji stalno radi neka sr...a.

  • biciklistica 12.02.2015.

    loša organizacija ,pa jedna je sestra godine i nisu mogli nabaviti kutu koja je njezin broj,sramota,smanjivanje napetosti ili ne taj događaj je neprimjeren i ponižavajući,iduće godine će opet napraviti nešto tako slično ovom događaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare