Obavijesti

News

Komentari 76

Varga se ispričao sestrama: Želio sam smanjiti napetost

Varga se ispričao sestrama: Želio sam smanjiti napetost
2

Dodjeljujući nagradu najsestri te odijevajući joj sestrinsku kutu koja je bila premala, Varga je rekao: "Volimo da su sestre u pripijenom". Sada se ispričao zbog izjave

VIDEO

Ministar zdravlja Siniša Varga još se jednom ispričao za neprimjerenu seksističku izjavu kojom je uvrijedio medicinske sestre .

Podsjetimo, ministar je prije nekoliko dana bio na dodjeli nagrada najliječniku i najsestri, koje svake godine biraju pacijenti. Dodjeljujući nagradu najsestri te odijevajući joj sestrinsku kutu koja je bila premala, rekao je: "Volimo da su sestre u pripijenom".

Pokretanje videa...

RTL televizija 00:09

- Već sam se ispričao javnosti i posebno medicinskim sestrama. Neprimjereno je bilo u kontekstu događaja kakav je bio i okolnosti vezano za apsolutno premalu kutu koja je bila pripremljena za medicinsku sestru. Nastojao sam smanjiti napetost teške situacije koja je bila puna treme za aktere, ali evo još jednom se ispričavam i smatram da će ljudi imati razumijevanja - rekao je danas Varga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ranije je poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Poštovane i poštovani, danas sam imao čast sudjelovati u dodjeli Zahvalnica za najliječnika i najsestru koje dodjeljuje Udruga hrvatskih pacijenata. Kako sam zamoljen da gospođi Štefici Bagarić, dobitnici Zahvalnice simbolično uručim sestrinsku kutu, to sam rado i učinio.

Moja izjava tom je prilikom bila neprimjerena, zbog čega iskreno žalim. Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom na bilo koji način uvrijedio, to mi nikako nije bila namjera. Za žensko-mušku solidarnost zalažem se u svakodnevnom radu, kao medicinar, kao i u privatnom životu. Nastavit ću se zalagati za ravnopravnost žena i muškaraca.

S poštovanjem, Siniša Varga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a