To je to što me zanima!

Vatikanske novine analizirale superjunake: Jesu li katolici?

Već prije su usporedili Supermana s Isusom, a Homera Simpsona nazvali 'pravim katolikom'. Sada su analizirali Hulka zbog krunice u ruci, Batmana i X-Mana...
Vidi originalni članak

L'Osservatore Romano, vatikanske dnevne novine, objavile su članak koji istražuje 'religiju superjunaka' uključujući strip junake Hulka, Batmana i Supermana. Priča pod naslovom 'Je li Hulk zaista bio katolik?' ilustrirana je scenom Hulka kako drži krunicu u ruci. Na drugoj Batmanov alter ego Bruce Wayne moli kraj kreveta još kao dječak, piše Daily Mail. 

- Nije dovoljno da netko drži krunicu u ruci da bi bio katolik - napisao je novinar Gaetano Vallini. Dodaje kako se Bruce Banner, alter ego nevjerojatnog zelenog čovjeka, oženio za Betty Ross u crkvi. Ceremoniju je predvodio katolički svećenik. Vallini dodaje kako nema dokaza da je Batmanova majka bila katolkinja.

Novinar se osvrnuo i na akrobatskog mutanta Nightcrawlera iz X-Mena, poznatog i kao Kurt Wagner. Nježni lik prekriven plavom bojom prepun je tetovaža kršćanske tematike. 

Osvrnuo se na Supermana dok najnoviji film Man of Steel zarađuje milijune na kino blagajnama. Novinar kaže kako je film pokrenuo debatu o religiji Clarka Kenta iako on tvrdi da je metodist. Američke crkve pozdravile su film i čak sugerirale vjernicima da ga pogledaju. 

U drugom članku L'Osservatore Romano naglasio je sličnost između Supermana i Isusa. Tvrde da je usporedba napravljena još 1932. godine. Međutim, Emilio Ranzato naglasio je kako se Kent, za razliku od Isusa, poslužio nasiljem za rješavanjem problema. Novine su već analizirale Harryja Pottera i Jamesa Bonda dok su Homera Simpsona nazvale 'pravim katolikom'. 

Idi na 24sata

Komentari 177

  • LebronPetrovic 09.07.2013.

    Treba pitat Javu tko je pravi katolik !

  • SekaAllTimeLow 09.07.2013.

    Homer je baš pravi katolik, nema šta. ako i ode u crkvu, to je jer ga je žena natjerala, a onda tamo spava. Bartu se isto živo fućka za vjeru, Lisa je budist.

  • numero uno 09.07.2013.

    buahaha, koja komedija od portala i namještanja glasova...

Komentiraj...
Vidi sve komentare