To je to što me zanima!

Vatrogasci mogu predahnuti: Vrijeme u Australiji povoljnije!

U dijelovima obje države vjetar je puhao do 90 kilometara na sat, a temperatura u područjima pogođenima požarima dosezala je 44 Celzijeva stupnja
Vidi originalni članak

Iscrpljeni australski vatrogasci mogu predahnuti zbog slabljenja vremenskih uvjeta u subotu, dan nakon što su snažni vjetrovi i visoke temperature raspršili požare koji su se spojili u jedan veliki plamen. 

Tri veća požara koja su izbila na granicama susjednih država Novog Južnog Walesa i Viktorije spojila su se u jedan i prekrila 600.000 hektara zemlje. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U dijelovima obje države vjetar je puhao do 90 kilometara na sat, a temperatura u područjima pogođenima požarima dosezala je 44 Celzijeva stupnja. 

U Novom Južnom Walesu gori preko 140 požara, ali nijedan nije na kritičnoj razini. 

STRAH OD NOVIH POŽARA Izvanredno stanje u Australiji: Požari i rekordne temperature

Povjerenik za ruralne vatrogasne postrojbe Shane Fitzsimmons rekao je u petak da je ozlijeđeno nekoliko ljudi, ali da nema saznanja o uništenim domovima. 

Dodao je da se zahladnjenje očekuje sljedeći tjedan i da će to "vjerojatno biti najboljih sedam dana koje ćemo imati bez porasta vrlo opasnih požara". 

SATELITSKE SNIMKE Australiju progutala vatra - svi požari do sada na jednoj snimci

Dosad je 27 ljudi poginulo, a tisuće su postale beskućnicima nakon što su čudovišni požari opustošili više od 10,3 milijuna hektara zemlje, ostavljajući za sobom spaljenu zemlju površine Južne Koreje.

STRADALO 500 MILIJUNA ŽIVOTINJA Australija: Masovno bježe od plamena, izumrlo 30% koala

Ekolozi sa Sveučilišta u Sydneyju procjenjuju da je u požarima stradalo ili je ozlijeđeno čak milijardu životinja.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Root93 11.01.2020.

    zanimljivo je kad je gorio rotterdam u par dana su se skupile milijarde i milijarde za obnovu a sad kad gori staniste milijuna ugrozenih zivotinja nitko nista ne govori o bilo kakvim donacijama da se pomogne na neki nacin.

  • 11.01.2020.

    Nemogu oni pogasiti koliko srbi novih mogu potpaliti...

  • 11.01.2020.

    Ma kakv predah.Treba to sve zapalit ljepo pa nek vatrogasci placu zajedno sa narodom.Zasto narod to ne gasi ako im je toliko stalo do vlastite zemlje?Odgovor je nije ih briga.Nikoga nije briga za nista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare