To je to što me zanima!

Kiki 'zapeo' na stablu, spasili ga vatrogasci: 'Vlasnica je plakala od sreće kad smo ga spustili'

Trojica vatrogasaca iz Petrinje priskočila su u pomoć uznemirenom vlasniku kojemu je papagaj odletio na 15 metara visoko drvo i nije mogao poletjeti s njega
Vidi originalni članak

Nestašni papagaj Kiki iz Petrinje, u trenutku nepažnje pobjegao je vlasnicima i odletio na visoko drvo nakon čega se uplašio i više nije mogao poletjeti s njega. Nedugo zatim vlasnik papagaja otišao je do Vatrogasne zajednice grada Petrinje te zamolio vatrogasce za pomoć. 

- Vlasnik nam je došao na vrata i molio nas za pomoć. Rekao je da mu je papagaj Kiki odletio na visoko drvo, on nije mogao do njega, a papagaj nije mogao poletjeti jer se uplašio. Bilo nam je simpatično i odmah smo se bacili u akciju spašavanja - priča nam vatrogasac Petar Prpić (25) iz Petrinje koji je sudjelovao u spašavanju papagaja. 

Na teren je izašlo troje vatrogasaca u kamionu s vatrogasnim ljestvama i u 15-ak minuta uspjeli su nestašnog Kikija vratiti njegovim vlasnicima.

- Morali smo podići i vlasnika s ljestvama kako se papagaj ne bi još više uplašio. Srećom, Kiki je odmah znao da je u sigurnim rukama i za tren oka smo bili dolje na tlu. Vlasnica je zaplakala od sreće kada ga je vidjela - ispričao nam je vatrogasac Petar. 

- Mi kao vatrogasci navikli smo i na ozbiljne stvari i na nepodopštine. Svašta vidimo kroz našu karijeru, nekad se smijemo, a nekad ima teških i ozbiljnih stvari. U svakom slučaju tu smo da pomognemo svojim građanima kada god zatreba - poručio je Petar. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Liverpool_YNWA 12.09.2020.

    Sad zna da se boji visine 😋

  • crna mačka 12.09.2020.

    Bravo!

  • 12.09.2020.

    Hebeš papagaja koji ne leti !

Komentiraj...
Vidi sve komentare