To je to što me zanima!

Vatrogasci su istinski heroji: 'Oni snivaju snom pravednika'

Šumski požar, prvi veliki ove sezone, opustošio je najmanje 500 hektara površine. U najgorim vremenskim uvjetima na terenu je bilo 350 vatrogasaca, pomaže i vojska, a svoju pomoć nudili su i turisti
Vidi originalni članak

Ovo nisu saborski zastupnici... Ovo su moja braća vatrogasci... Cijelu noć su dobrovoljno spašavali ljude i imovinu... Dobrovoljno... Oni neće dobiti povlaštene mirovine.., počeo je svoju objavu na Facebooku Damir Lacković, odavši njome počast svojim kolegama koji na širem području Makarske ovih dana gase požar.

- Ne dirajte usnule vatrogasce nakon intervencije... Oni blaženo snivaju snom pravednika - stoji u objavi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Postoji bolji svijet. Postoje i bolji ljudi. Među nama su... - napisao je Lacković na društvenoj mreži.

Dirljivu objavu na Facebooku podijelio je i Radio Makarska Rivijera. Akteri njihove priče su otac i sin, Marin i Ivo Visković.

- Četiri kanadera pomažu hrabrim vatrogascima... Na mladima svit ostaje... Ćaća i sin zajedno u borbi s vatrenom stihijom - stoji u opisu fotografije.

Šumski požar, prvi veliki ove sezone, opustošio je najmanje 500 hektara površine. U najgorim vremenskim uvjetima na terenu je bilo 350 vatrogasaca, a svoju pomoć nudili su i turisti.

Spavaju samo u kraćim pauzama

Mario iz DVD-a Makarska jedan je od heroja koji su već više od 24 sata na terenu. Spavanje dolazi u obzir samo u kraćim pauzama, dok čuvaju određene punktove i dok im se cisterne ne napune tisućama litara vode. Pitke, dodaje jedan njegov kolega, tako da nemamo problema s dehidracijom, ali smo zato jedina zemlja u ovom dijelu Europe koja gasi šumske požare i pere prometnice svježom vodom.

Iscrpljeni su, ali ipak radosni jer su svjesni da obuzdavaju požar i da nije bilo žrtava. "Svakog ugasimo.", na tragu antičkih mislilaca zaključuju vatrogasci na obroncima Biokova.

U ponedjeljak je gasiteljima stigla pomoć i od vojske, 50-ak pripadnika Oružanih snaga RH raspoređeni su na istočni dio fronte požara, dok ostali vatrogasci natapaju rubna područja.

Dobra vijest je da se bura smirila. U noći na utorak je oslabjela i okrenula na sjeverozapadnjak.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Brac_2 20.06.2017.

    svaka čast našim vatrogascima

  • Herzog(315178) 20.06.2017.

    Svaka čast ali nema spavanja dok gori . Tako je bilo i u ratu nama koji smo bili na prvim crtama !

  • MarinNakinjo 20.06.2017.

    moj naklon i poštovanje heroji

Komentiraj...
Vidi sve komentare