To je to što me zanima!

Vatrogasnog zapovjednika Slavicu pustili iz pritvora

Dražena Slavicu sudac je nakon gotovo dva mjeseca pustio jer u ovoj fazi istrage o tragediji na Kornatu on više ne može utjecati na svjedoke
Vidi originalni članak

Bivši zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije i bivši zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Dražen Slavica (40) u 15.40 sati pušten je na slobodu iz iz Istražnog centra Županijskog suda u Šibeniku.
- Ništa, ništa ne želim govoriti - rekao je Slavica bježeći pred novinarima koji trčali za njim kad su vidjeli da je umjesto kroz glavna vrata zatvora izašao kroz vrata suda. Uskočio je u crni Audi koji se zaustavio kraj suda uz škripu kočnica i nestao u nepoznatom smijeru.
- Donijeto je rješenje o ukidanjui pritvora jer su upravo ispitani svi svjedoci na koje bi Slavica mogao utjecati. Istraga se nastavlja sutra saslušanjem ostalih svjedoka - rekao je istražni sudac Branko Ivić. Slavica je priveden 6. rujna i dan kasnije mu je određen pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, te je 6. listopada z istog razloga produžen za novih 30 dana, a trebao je izaći 6. studenog. Priveden je uz kaznenu prijavu koja ga tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti općeopasnom radnjom koje je za posljedicu imalo smrtno stradavanje i ranjavanje 13 gasitelja na Kornatu 30. kolovoza. Jedino je Frane Lučić preživio.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • carie 31.10.2007.

    NAJLAKŠE ZA SVE OPTUŽITI VLADU, POLITIKU I TOME SLIČNI. Da se razumijemo, ni ja nisam fan nijednog političara i nijedne stranke ali me fascinira što mi kao narod čim se dogodi nešto loše, neka tragedija krivimo politiku . Valjda vam je tako lakše. Vatrogasaca više nema. I žalim najviše njihove obitelji, i njih same jer je dug život bio ispred njih. I nije fer, ali se događa. A ako postoji krivac, zna on. I ma kakav čovijek bio, nije mu lako.

  • black25 31.10.2007.

    Nitko tu na svu sramotu i žalost neće snositi posljedice. Prošlo je već puno vremena, i sve se nešto šuti i zataškava što znači da je netko ili prije da su neki gadno zabrljali. Ali sudstvo nam je lopovsko, zdravstvo nam je lopovsko, politika nam je lopovska, sve je korumpirano do krajnjih granica i koji će sad lopov tužiti drugoga? Nema šanse. Svi su oni povezani i štite leđa iz osobnih razloga jedni drugima. Jadnih dečki,vatrogasaca, više nema. Nečijom strašnom krivnjom. Ali očekivati da će u ovoj našoj državi odgovarati i nastradati itko osim malog čovjeka je, na žalost, besmisleno i naivno. SRAMOTA

  • Tyson 31.10.2007.

    Jadnog Slavicu zatvorili bez razloga. Kriva je vojska i ministar a najveci krivac je sanader i njegova JADNA vlada zbog koje cemo patit jos godinama a ova tragedija ce ostat tragedija samo zaboravljena. Pa kaj smo mi hrvati tako naivni NE Treba se nacija dic na noge i jebat majku svima koji stoje iza ove muljaze.. Samo me zanima kako ce jadnom Slavici biti nadoknadeno ovo sto je bio u zatvoru NEVIN, a praksa u hrvata je da je svaka osoba KRIVA dok se ne dokaze suprotno.....Kaj smo se za to borili jebemu mater da nekolicina (sanader i kompanija) rade budale od nas vec jebenih 4 god.

Komentiraj...
Vidi sve komentare