To je to što me zanima!

‘Vaučeri za struju se ukidaju, ali svima ostaju njihova prava’

Od Nove godine procedura se ubrzava i oko 70 tisuća siromašnih kućanstava neće morati podizati bon od 200 kuna nego će u Fini automatski račun biti plaćen
Vidi originalni članak

U siječnju nemojte dolaziti jer nema više vaučera. Ta rečenica službenice u Centru za socijalnu skrb šokirala je samohranu majku dvoje djece Danijelu M.

Ministarstvo Milanke Opačić u listopadu je uvelo vaučere od 200 kuna mjesečno za struju. Na njih pravo ima 70.000 kućanstava. Ispalo je da tu mjeru za najsiromašnije brzinski ukidaju.

- Službenica mi je samo rekla da je to direktiva - kaže nam Danijela.

Iz Ministarstva nam potvrđuju da se vaučeri ukidaju, ali svima ostaju prava.

- Korisnici ih više uopće ne trebaju podizati u centrima. Dovoljno je da dođu u Finu s rješenjem da imaju pravo i s računom. Ubrzali smo proceduru - kaže Hrvoje Sadarić, pomoćnik ministrice socijalne skrbi Milanke Opačić.

On napominje i da svi oni koji ih nisu iskoristili u studenom ili listopadu, još imaju pravo podmiriti račune za struju unazad. Papirnati vaučeri se ukidaju i zbog toga nema novca za njihovo tiskanje.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • jozabroz 18.12.2015.

    naravno,, prije "zatvaranja ducana" treba se tim novcem napunit razne udruge koje se brinu za ljudska prava no naravno ne hrvata nego manjina..

  • 33beg33 18.12.2015.

    laži,laži,laži me,ti me lažeš najbolje

  • jo2hn8ny 18.12.2015.

    Još jedna u nizu obmana od strane Partije, a sve za bolje sutra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare