To je to što me zanima!

Tijela su u takvom stanju da se ne može odrediti ni koliko ih je

Još nije potvrđen broj mrtvih izbjeglica iz kamiona u Austriji, kao ni uzrok smrti. Doznaje se da su mrtvi već neko vrijeme, a tjelesne tekućine curile su iz kamiona
Vidi originalni članak

Objavljeni su novi stravični detalji mrtvih izbjeglica koji su pronađeni u Austriji u napuštenom kamionu mađarskih registracija uz autocestu. Ipak, još nije potvrđeno koliko je točno izbjeglica stradalo. 

Kamion s natpisom slovačke peradarske tvrtke na autocesti kod mjesta Parndorf prvi je uočio radnik tvrtke Asfinag koji je uz autocestu kosio travu. 

- Osjetio je neugodan miris i uočio kako iz kamiona nešto kapa te je odmah obavijestio policiju - objavio je glasnogovornik tvrtke. 

Kamion s hladnjačom bio je namijenjen za prijevoz mesnih prerađevina. Ipak, iz te slovačke peradarske tvrtke doznaje se kako su taj kamion prodali još prije dvije godine. Neki nagađaju da je vozač bio rumunjski državljanin.

Tijela su u takvom stanju da ih ne mogu ni prebrojati

Inspektori pretpostavljaju kako je uz autocestu parkiran od srijede, a žrtve su bile mrtve već neko vrijeme. Neka su već djelomično raspadnuta.

- Kad je policija stigla u četvrtak, tjelesne tekućine već su curile iz kamiona -  izvijestio je direktor savezne gradišćanske policije Hans Peter Doskozil te ponovio 'kako u ovom trenutku još ne mogu objaviti službeni uzrok smrti niti točan broj stradalih'. 

- Zamislite u kakvom su stanju pronađena tijela, kad ne možemo reći ni koliki je točno broj stradalih - kazao je Doskozil. Dodaje da će za prebrojavanje mrtvih biti potrebno dosta vremena. 

'Čini se da su preko granice prevezli već mrtve izbjeglice'

Policija vjeruje da je veći dio izbjeglica čija su tijela pronađena u kamionu preminuo i prije nego su stigli do Austrije. 

- Sumnjamo da su neki izbjeglice preminuli prije dan ili dva. Mnogo stvari ukazuje na to da su krijumčari preko granice prevezli mrtve izbjeglice - dodaje Doskozil.

Johanna Mikl-Leitner, austrijska ministrica unutarnjih poslova, potvrdila je  da je 'umrlo najmanje 20, a možda i 50 ljudi'.

- Ova tragedija nas je sve šokirala. Ovo je mračan dan. Svi znamo da su šverceri ljudi kriminalci. Oni izbjeglicama ne žele pomoći, ne zanima ih njihova dobrobit, zanima ih samo profit - kazala je Mikl-Leitner.

Mađarski istražni organi tragaju za vlasnikom kamiona i vozačem.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • Cana ti prebio huligana 28.08.2015.

    srpski kriminalci su im ovo ucinili. Uzeli im novce da ih kao prebace a onda su ih heremeticki zatvorili u pozadini kamiona dok nisu svi pomrli onda su ih vjerojatno dodatno opljackali mrtve prekopavši im po stvarima i kamion ostavili na cesti a mafijaši pobjegli sa velikim novcima.

  • user_171386 28.08.2015.

    Strasno. Takav kraj nitko ne zasluzuje.

  • moderator_1 28.08.2015.

    https://www.youtube.com/watch?v=W_3--oH7CIw bježe od gladi

Komentiraj...
Vidi sve komentare