To je to što me zanima!

"Već iduće godine smanjujemo stopu PDV-a za jedan posto"

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je u svojim gostovanjima stranačkog oponenta Zorana Milanovića i stranački program. Otkrio je i da planira smanjiti stopu PDV-a
Vidi originalni članak

Ja sam spreman na sučeljavanje. To sam već rekao. Vidjet ćemo kad je najprimjereniji trenutak. Rokovi za predaju izbornih lista počinju teći tek nakon što se odluka Predsjednice objavi u Narodnim novinama, dogovorit ćemo se, ljudi će imati prilike čuti naše programe i argumente, rekao je Andrej Plenković, prenosi RTL.

Komentirao je i svog oponenta Milanovića

- Ja znam tko sam ja i tko je on, mi smo bili kolege u ministarstvu vanjskih poslova početkom 1990-ih i nakon toga se povremeno susreli. U ovom trenutku smo u različitim ulogama, lideri glavnih političkih stranaka. Idem kao lider HDZ-a u pobjedu na ovim izborima. Mislim da smo pripremili kvalitetan program, da ću imati odlične ljude. Evo i ankete pokazuju da smo u zadnja 3 tjedna skočili za 31 posto pa vidim da je dosta nervoze i zabrinutosti na strani SDP-a, bit će još - rekao je Plenković.

- Ja sam na unutarstranačkim izborima stavio četiri točke u fokus. Prvo, da HDZ kao najveća stožerna stranka projicira u hrvatskom društvu političku stabilnost i štiti nacionalne interese. Drugo, da ojačamo pravnu sigurnost jer je to preduvjet i gospodarskog razvoja. Mislim da smo puno učinili na transformaciji pravosudnog sustava, ali da trebamo biti još učinkovitiji i neovisniji, a isto tako funkcioniranje javne uprave u skladu s modernim tehnologijama i da bude pravi servis građanima. Treći i najvažniji dio programa bit će okvir za gospodarski rast i razvoj. - rekao je Plenković.

- Nećemo reći da će država kreirati radna mjesta nego ćemo našim poduzetnicima omogućiti takav kontekst da oni budu ti koji i kreiraju nova radna mjesta i zapošljavaju. I četvrto, da kršćansko načelo solidarnosti bude dio naše političke filozofije kroz socijalno tržišno gospodarstvo i da svak živi dostojanstveno u Hrvatskoj - dodao je Plenković o stranačkom programu.

Planira smanjiti stopu PDV-a

- Mogu otkriti da već iduće godine smanjujemo stopu PDV-a za jedan posto, a do kraja mandata, cilj nam je da PDV bude 23 posto. Porez na dobit smanjujemo na stopu od 18 posto, a za male poduzetnike i obrtnike još znatno manje. Razmatramo i kako smanjiti porez na plaće - otkrio je Plenković u intervjuu za N1.

- Ministar Hasanbegović, koji je ujedno i jedan od članova Predsjedništva stranke, bit će kandidat na idućim izborima, a jamstava tko će biti u vladi, od mene nitko nije čuo još niti u najužem krugu mojih suradnika, pa nije ni on - rekao je Plenković.

- Kolega Karamarko je u ovom trenutku član Središnjeg odbora, nismo razgovarali, prema tome, ne vidim u ovom trenutku ništa novoga u odnosu na ono što znate iz medija u posljednje vrijeme - rekao je Plenković o budućnosti Karamarka u HDZ-u.

 

Idi na 24sata

Komentari 225

  • LembaLemba 31.07.2016.

    hahahahhahahhaahha,aj ne rise,hahahahhahahah pa ko vam uopće više vjeruje,možda predškolska djeca ili dojenčad,,ahahhahaha koji bildo.........

  • JO 31.07.2016.

    Irci imaju 12% jedinstveni PDV a vi govorite o smanenju sa 25% na 24% . KOME VI BACATE PRAŠINU U OČI !

  • Mošsimislit 30.07.2016.

    HDZovac dlaku mjenja ali ćud nikada

Komentiraj...
Vidi sve komentare