To je to što me zanima!

Već za 50 dolara: ISIL je žene i djevojčice prodavao u roblje...

Teror nad 'bezbožnim' ženama: ISIL je o tome vodio dokumente koje je sada pronašla koalicija. Prodavači su prodaju potvrđivali otiskom prsta i izdavali su 'potvrdu vlasništva'
Vidi originalni članak

Aymenn Jawad al-Tamimi, stručnjak za terorizam je na svojoj internet stranici preveo i objavio dokumente koji dokazuju da je ISIL žene tretirao kao roblje te ih prodavao. Koalicija koja se bori protiv ISIL-a je nakon osvajanja područja, pronašla dokumente koje je Jawad al-Tamimi objavio. U jednom su vlasti ISIL-a potvrdile prodaju mlade žene kao ropkinje. Postoje tisuće takvih dokumenata, koje dokazuju ISIL-ov teror nad ženama koje nazivaju "bezbožnima". Prema spomenutom dokumentu sud u Mosulu je 16. kolovoza 2016. godine izdao potvrdu "vlasništva". 

- Brat Abu al-Zubayr posjeduje ropkinju koja se zove Najma Said Ismail. Ona ima 20 godina, mršava je i visoka 130 centimetara - piše u dokumentu.  Düzen Tekkal, koja se bori za ljudska prava, kaže kako upada u oči činjenica da je "žena" navedena u dokumentu visoka samo 130 centimetara. Vjeruje da je ISIL kao i obično izmijenio godine te da je vjerojatno radi o puno mlađoj osobi. Düzen Tekkal navodi da je ISIL u roblje prodavao i curice stare 6, 7 godina. Prodavač,  Abu Man'am je prodaju potvrdio otiskom prsta, piše Bild. Ropkinja je prodana za 1500 dolara. Düzen Tekkal tvrdi kako su postojale tri kategorije. 

- Žene su prodavali kao prostitutke, kao supruge i kao ropkinje. Dokumentima su time htjeli dati legitimitet. Osim dobi i visine ropkinja u dokumentima se navode i njihova boja kose i očiju. Cijena od 1500 dolara je visoka, neke su ropkinje prodavali po 50 dolara - tvrdi Düzen Tekkal. Pretpostavlja se da je još oko 3000 žena, djevojka i djevojčica Jezida u ISIL-ovom zarobljeništvu. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Cipelcug 07.07.2017.

    Prestrašno i takvi se danas seću po EU (naravno ušetali se inkognito).

  • pacifista 06.07.2017.

    ovi naplaćuju , a vatikan djecu džabe siluje.

  • nori 🖖 06.07.2017.

    To su pravi vjernici

Komentiraj...
Vidi sve komentare