To je to što me zanima!

Veće cijene najma za gradske prostore, 290 ih ide na natječaj

Split je odlučio na natječaju ponuditi gradske prostore koje zjape prazni, one u kojima ima 'podstanara', ali ne plaćaju redovito i povisiti cijene atraktivnih prostora
Vidi originalni članak

Grad Split odlučio je na natječaju ponuditi gradske prostore koje zjape prazni, one u kojima ima 'podstanara', ali ne plaćaju redovito, te povisiti cijene onima koji koriste prostore na atraktivnim lokacijama u središtu grada. Korisnici ovih posljednjih mahom su političke stranke koje prostore plaćaju po povlaštenoj cijeni od jednog eura za metar četvorni. Cijena bi trebala narasti na  na tri eura za 'kvadrat'. Među onima koje se ova odluka tiče su i HSLS, HSS i HSU na Prokurativama, HČSP u Marulićevoj ulici te HGS Željka Keruma na rivi. 

- Kad smo došli na vlast, smatrali smo da jedan euro po metru četvornom nije primjeren pa smo plaćali devet eura. Negdje na pola mandata Željka Keruma odluka je promjenjena te smo plaćali jedan euro, kao i druge stranke. Prostori HGS-a na drugom katu zgrade na rivi od nekih 170 kvadrata bili su derutni. Stranka je o svom trošku uredila prostore te smo promjenili sve instalacije, drvenariju, uredili sanitarije i opremili ga. Nismo dobili nikakvu obavijest od Grada o izmjeni cijene najma tako da ne mogu ni reći hoćemo li na to pristati, nisam još o tome razgovarao s predsjednikom Kerumom – kazao nam je Jure Šundov iz HGS-a.

Niti u splitskoj podružnici HSLS-a, koji imaju 140 četvornih metara na Prokurativama, nisu ništa službeno dobili o najavljenom natječaju i izmjenama ugovora. 

- Taj gradski prostor, prije nego li je ponuđen nama, zjapio je prazan tri godine. Mi imamo ugovor na dvije godine i nemamo ništa protiv povišenja cijene najma. Ali, moram napomenuti da, kad bi se gradonačenik Baldasar i drugim problemima bavio kao s ovim, u gradu bi bila sjajna situacija -  kazao nam je Tonči Blažević, predsjednik splitskog ogranka HSLS-a. 

Odluka o povišenju cijena najma trebala bi se 'dotaknuti' i Hrvatskog nogometnog saveza koji koristi 150 četvornih metara na rivi, ali i drugih udruga koje unajmljuju atraktivne kvadrate. Na natječaju će se ukupno ponuditi 290 prostora diljem grada. Od toga njih 10 koriste političke stranke. Ako pristanu na povišenje cijena najma, neće se morati seliti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • šator 10.06.2015.

    Može podići koliko hoće i za kunu se danas ne isplati jer dok daš sve obaveze ne ostaje ti niti za kavu na placu..

  • panika135 10.06.2015.

    baltazar puni kasu hooooooooooooooooj broji se svaka kuna

  • aster blistok 10.06.2015.

    Gradski prostori zjape prazni jer je najam preveliki i postalo je neisplativo otvoriti bilo šta. Sad se je jedan pametan sjetio podići cijenu. Lukav plan, stvarno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare