To je to što me zanima!

Veće naknade za vijećnike Sisačko-moslavačke županije

Vijećnici sada umjesto 500 kuna po sjednici primaju naknade od 600 kuna, i to mjesečno. Za proračun to znači izdvajanje nekoliko stotina tisuća kuna više
Vidi originalni članak

Iako su župan Ivo Žinić (HDZ) i stranke HDZ-ove koalicije bili protiv, većina u skupštini Sisačko-moslavačke županije izglasala je povećanje naknade za rad županijskim vijećnicima, predsjedniku i potpredsjednicima te članovima radnih tijela Županijske skupštine. Za županijski proračun to znači izdvajanje nekoliko stotina tisuća kuna više na godinu za naknade.

Tako vijećnici sada umjesto 500 kuna po sjednici primaju naknade od 600 kuna, i to mjesečno. Za članstvo u županijskim odborima smanjili su naknadu s 500 na 300 kuna, ali uveli su mjesečnu isplatu, pa su opet na dobitku. 

Za povećanje naknada bila su 23 vijećnika SDP-a, HNS-a, HSP-a, Laburista, DSU-a, HS-a, Reformista, AHSS-a, SDSS-a, SRP-a te SDA. Protiv su bili vijećnici HDZ-ove koalicije. 

U Sisku, a pogotovo u dijelovima županije, znatan broj ljudi živi od socijalne pomoći, te je to još više ogorčilo stanovnike. tog područja u kojem je 'vojska' nezaposlenih i gladnih, i kojima bi tih 600 kuna i te kako dobro došli.

Župan Žinić: To je nemoralan čin, ja ga neću potpisati

- Povećanje naknada županijskim vijećnicima je nemoralan čin. Županijska većina imala je mogućnost da to izglasuje i mi nismo mogli utjecati. No ja i moji zamjenici isplatu tih naknada nikad im nećemo potpisivati - rekao je župan Žinić.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • kosta1 10.03.2015.

    sram vas bilo. Ugledajte se na Gradonačelnika Metkovića koji je smanjio vjećničke naknade na 1 kunu.

  • TomislavKatalinić 10.03.2015.

    Očito je da im je bivša županica uzor!

  • mili999 10.03.2015.

    To je ta bahatost partije i njihovih kukuriku partnera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare