To je to što me zanima!

Osoba godine: Prepustila je svoj posao samohranoj majci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dubravka Glavaš pobjednica je ovogodišnjeg Večernjakova izbora za osobu godine. Nezaposlena Vinkovčanka nagradu je uz suze posvetila svim samohranim majkama
Vidi originalni članak

Titula Večernjakove osobe godine jednoglasno je pripala Dubravki Glavaš koja je primila nagradu na današnjoj svečanosti. 

Nezaposlena Vinkovčanka dobrovoljno je dala otkaz u tvrtki Unidal da bi posao mogla zadržati samohrana majka dvoje djece Đurđica Svigač. Takav izraz radničke solidarnosti, koji se rijetko kad viđa, žiri i čitatelji Večernjeg prepoznali su kao djelo vrijedno priznanja.

Posveta samohranim majkama

Dubravka je uz suze nagradu posvetila svim samohranim majkama, piše Večernji list.

– Kad sam čula Đurđičino ime, bilo mi je jako teško jer znam njezine obiteljske prilike i životnu priču. Nešto se u meni prelomilo i u trenutku sam odlučila – rekla je Dubravka.

Svi kandidati imaju nešto zajedničko, rekao je Direktor sadržaja Večernjeg lista Dražen Klarić u uvodu.

– Svi oni imaju karizmu. Imali su hrabrost, volju, odlučnost da povuku neke poteze, dobre za sebe, ali i za cijelu zajednicu – rekao je Klarić.

Glasali čitatelji

U izboru je 11-članom žiriju pomoglo više od 18. 000 čitatelja koji su za svoje favorite glasali na web stranici.

Kandidati za ovo posebno priznanje bili su : političari Slavko Linić i Mirela Holy, suci Jasna Omejec i Radovan Dobronić, piloti Zvonko Šitum i Ivan Ivanković, znanstvenica Vanesa Smolčić, glumica Zrinka Cvitešić, atletičarka Sandra Perković, poduzetnik Ivo Usmiani te 'obična građanka' Dubravka Glavaš.

Treća godina zaredom

Večernjakova osoba godine je osoba koja je pridonijela napretku hrvatskog društva, promidžbi države i izgradnji njenog imidža ili pokazala zavidnu hrabrost i humanost.

Ovo je treći put da Večernji list bora osobu godine. U prvom izboru, 2011. pobijedio je državni odvjetnik Mladen Bajić, a lani je pobjednik bio general Ante Gotovina.

Proglašenje ovogodišnjeg pobjednika možete izravno pratiti na 24sata TV od 12 sati i na portalu Večernji.hr

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MiroTvorac_3 15.01.2014.

    tko li je sastavljao ove kandidate.da nije mozda sveprisutni nobilo ili gong.kako je tamo mogao dospjeti jedan linic koji viri iz mali miljun afera a nije markicka koja je porazila na referendumu partiju,homoseksualce i medije.

  • pijevac 15.01.2014.

    najbolji nije niti nominiran....nema nadana...

  • adan1 15.01.2014.

    Linic Slavko je uvjerljivo najjaca osoba godine.Treba se uhvatiti u kostac s HDZ-ostavstinom ,a to je teret ravan onom koji je nosio Atlas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare