To je to što me zanima!

Večernjak u srijedu dobio novi izgled novine i portala

Na 50. rođendan Večernji list izaći će na 350 stranica. Prisjetit će se najčitanijih priča i njihovih junaka. Od prvog broja je izašao 16.365 puta
Vidi originalni članak

Prvi broj Večernjeg lista izašao je 1. srpnja 1959. List u srijedu slavi 50. godinu izlaženja i svoje će čitatelje iznenaditi posebnim izdanjem na 350 stranica. Uz uobičajeno izdanje izaći će i Zlatno izdanje. U njemu će podsjetiti na svoje najčitanije priče i njihove junake iz proteklih 50 godina.
- Pronašli smo junake naših priča i saznali gdje su i što rade danas. Jako smo ponosni na naših 50 godina - rekao je Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjeg lista. Dodaje da će Večernjak novih pola stoljeća početi novim izgledom, koji je u cijelosti hrvatski proizvod. Novi dizajn osmislilo je desetak “večernjakovih” urednika, a njime se prilagođavaju novom tempu života i publici navikloj na moderne medije.
- Želimo pridobiti i nove čitatelje, koji su brzi i žele kvalitetnu informaciju. Obraćamo se roditeljima, učiteljima, ženama,  poduzetnicima... Vjerujem da ćemo od svih koji nas čitaju dobiti pozitivnu reakciju - kaže Ogurlić. Prvi broj Večernjeg lista i ono što je on danas razlikuje samo nova tehnologija, dodao je, a “večernjakovi” novinari i dalje njeguju načela kredibiliteta, točnosti i profesionalnosti.

NAKLADE DIZALI LET NA MJESEC, TITO I 1971.
Prvi broj “večernjaka” nastao je povezivanjem Večernjeg vjesnika i Narodnog lista. Od tog prvog broja do danas izašao je 16.365 puta. Poplava je 1964. uništila prostorije redakcije, pa je tjedan dana izlazilo zajedničko izdanje s Vjesnikom. Let na Mjesec i Hrvatsko proljeće dizali su nakladu, a u danima nakon Titove smrti 1980. naklada se kretala oko pola milijuna primjeraka. Domovinski rat je privremeno otežao distribuciju i prodaju novina.



NOVE RUBRIKE I SUVREMEN IZGLED
Još više naslova te pregledna struktura tema i rubrika krasit će novo izdanje, kažu u Večernjem listu. Večernji se oslanja na dugu tradiciju, ali i na nove trendove. Uz rubrike koje su izlazile i dosad, Aktualno, Biznis, Sport te Kultura&Scena, uvode nove: Iz vašeg kraja 0-24, Ritam politike i Kontakt. Regionalne priče bit će na udarnim stranicama u listu. Na posljednjoj stranici, uz Felixovu karikaturu, bit će vremenska prognoza, servisne i korisne informacije za putovanja, vijesti iz svjetskih metropola, vremeplov i aforizam.

NOVI DIZAJN PORTALA
Od 1. srpnja Večernji list je na svoju 50-godišnjicu počeo izlaziti u novom grafičkom izdanju, a osim novine redizajniran je i Večernjakov portal, koji je u veljači proslavio 10 godina. 
Novi je portal podijeljen na tri osnovne cjeline, a to su Vijesti, Sport i Lifestyle. Tu je i dalje Večernjakova blogosfera u čijem stvaranju sudjeluje više od 40 blogera. Novost na Vecernji.hr-u je da svaka rubrika i podrubrika imaju svoju naslovnicu, ali i fotogalerije, ankete i video članke. U novom i atraktivnijem ruhu je i videorubrika Vecernji.TV. Uvijek polemični komentari dobili su još jedan prostor u rubrici Glas javnosti u kojoj će se na naslovnici portala svakodnevno izdvajati najupečatljiviji komentari čitatelja.
Redizajniran je i Večernjakov sportski site Sportal.hr, koji ima i nove funkcionalnosti. Tagovi se na Sportal.hr-u koriste kako bi se posjetiteljima omogućio lakši pristup temama koje ih najviše zanimaju. Uz to, tagovi pomažu pri povezivanju srodnih tema i članaka, čime se u potpunosti iskorištava multimedijalni sadržaj na portalu. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • makarska 02.07.2009.

    najbolje novine su Slobodna Dalmacija. :) Dalmacija u srcu uvik

  • angel7 02.07.2009.

    sretan rodendan!

  • marsaxlokk 30.06.2009.

    admini, kad mi drugi put cenzurirate komentar, onda ga ili ne dirajte, ili ga izbrisite skroz jer koji k*** ovo sad znaci: 'ko i sve novine kad rade redizajn'!!?? i zato cu ponovit, 'isto sr*** drugo pakovanje'

Komentiraj...
Vidi sve komentare