To je to što me zanima!

'Većina novozaraženih ima delta soj. Onima koji su preboljeli ipak preporučujemo dvije doze'

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stiže upozorenje. Pojavile su se nove varijante virusa te pozivaju i one koji su preboljeli koronu da se cijepe
Vidi originalni članak

U Klinici za infektivne bolesti doktor Fran Mihaljević imaju dvaput više hospitaliziranih nego prošle godine u isto vrijeme povodom toga iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stiže upozorenje.

Za Dnevnik.hr cijelu situaciju komentirale je epidemiologinja Iva Pem Novosel.

NOVO RJEŠENJE? Nova AstraZenecina terapija antitijelima sprečava razvoj simptoma koronavirusa

- Pojavile su se nove varijante virusa, konkretno delta-soj koji se u posljednja tri mjeseca, od svibnja počeo širiti u europskim zemljama pa tako i u Hrvatskoj i zapravo u većini tih zemalja kao i tu on postaje dominantan. Većina tih novozaraženih ima delta-soj.

Čak i osobama koje su preboljele ipak preporučujemo da se cijepe s dvije doze, a svi oni koji se još nisu odlučili na cijepljenje, a premišljaju se zbog nekog straha, neizvjesnosti ili možda misle da je situacija dobra pa da nije potrebno cijepiti se, sve njih pozivamo da ne odgađaju sa cijepljenjem - rekla je Iva Pem Novosel, epidemiologinja pri HZJZ.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • denilonumw 26.08.2021.

    M..u ti j...m i novinaru koji ovo pišešVi ste najveći huškatori coroneDa nije vas,nebi ni nje bilo..koliko vas plaćaju da lažete,nadam se da ćete odgovarat  za sva ova nedjela..

  • 24.08.2021.

    istina, delta soj je puno zarazniji i više je politički aktivan nek prijašnji sojevi. Ali, jako puno ima zajedničkog s prethodno lansiranim sojevima. Jako rijetko napada političare ( HDZ uopće ne ), nema ga u crkvi, izlazi iza pola noći, napada samo mlade, cijepljeni se mogu zaraziti, ali gle čuda, virus se onda zaboravi širiti, cjepivo djeluje samo ako imaš na čelu QR kod, možeš i dalje umrijeti od virusa, ali premda si cijepljen ne ulaziš u statistiku smrti od koronavirusa. Pametan je ovaj virus. Ljudi, cjepite se, nema čipa, nema 5G signala, ne zračiš, nisi u crni kronici, ali postoji velika šansa da krepaš.

  • maks 1991 23.08.2021.

    sve jje poskupjelo ,a ovo je bacanje prašine u oći

Komentiraj...
Vidi sve komentare