To je to što me zanima!

Vejnović: Uvoz alkohol u Libiju je stalna praksa

Nevenu Jurici su odgodili početak suđenja jer mu se razbolio odvjetnik. Suđenje počinje Jovanu Vejnoviću koji je ilegalno uvozio alkohol u Libiju
Vidi originalni članak

Nisam zlouporabio položaj uvozeći alkohol u Libiju"
Jovan Vejnović, bivši veleposlanik u Libiji, izjavio je na zagrebačkom Županijskom sudu da nije kriv za zlouporabu položaja i ovlasti. USKOK ga, naime, tereti da je uvozio alkohol u tu islamsku zemlju. Vejnovića i Miroslava Krpana, suoptuženog djelatnika tvrtke Crosco, optužili su da su od početka 2006. do kraja 2008. djelatnicima veleposlanstva i radnicima Crosca i Ine za 46.000 američkih dolara nabavili više od 5.800 litara alkohola, koji zabranjen u Libiji. Vjenovića terete da je iskoristio diplomatski status i privilegiju i prekršio Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima, a Krpana, koji također tvrdi da nije kriv, da mu je u tome pomagao. Obojica tvrde da i druga veleposlanstva zapadnoeuropskih država na isti način nabavljaju alkohol za svoje državljane koji žive i rade u Libiji te da je Vejnović samo nastavio praksu koju si i prije njega primjenjivali u hrvatskom veleposlanstvu. Sud je odbio zahtjev obrane za saslušanjem bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i njegova savjetnika Tomislava Jakića koji su trebali potkrijepiti tvrdnju Vejnovića da je riječ o političkom procesu. Vejnović, koji je razriješen 15. veljače odlukom donedavnog predsjednika Stjepana Mesić, trenutačno je na godišnjem odmoru i kad se vrati na posao, po sili zakona bit će umirovljen.

JURICI ODGODILI SASLUŠANJE
Suđenje Nevenu Jurici, optuženom za zlouporabu položaja i ovlasti, odgođeno je zbog bolesti njegova odvjetnika Ante Madunića. Sudac Ivan Turudić zakazao je ročište za 21. travnja. Bivšeg veleposlanika pri UN-u u New Yorku terete da je protupropisno potrošio 120.000 dolara namjenjenih za misiju, od čega čak 90.000 na privatne potrebe, navodno na kockanje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • iva-29 24.03.2010.

    trebali bi i u Omanu zabranit croscovcima da se opijaju!!!!

  • labelwriter 24.03.2010.

    ako je tako onda bi trebalo sudit cijeloj hrvatskoj !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare